imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Samsungosítaná az Apple az iPhone bemutatókat?


A JP Morgan elemzője szerint jövő ősszel már 4 iPhone mutatnak majd be a Keynote-on. 2021-től pedig tavaszi-őszi váltásban érkeznek majd az új modellek.

Samik Chatterjee legújabb Apple elemzése elég meredek, mostanáig teljesen új ötletet tartalmaz. Ugyan azt eddig is többen lehozták, hogy 2020 őszére 5,4″-es, 6,1″-es és 6,7″-es méretekkel készülnek Cupertinóban, ugyanakkor szerinte a 6,1 hüvelykes méretben két készülék érkezik majd, ezzel pedig összesen négy modellre számíthatunk.

Így lesz egy alap és egy zászlóshajó kategória, egyenként 2-2 méretben (tehát mint a mostani Pro kínálat, az alap iPhone 11 is kapna egy testvért). Szerinte is az összes modell 5G készen érkezik majd, a Pro modellek kamerarendszere viszont fejlődik majd AR technológiákkal (a szerintem lényegesebb képernyőfrissítési sebességről nem ejtett szót). Ennél több részlet kifejtésébe nem ment, azonban itt érkezik egy csavar.

Chatterjee elemzése szerint ugyanis az Apple 2020-ban mutatja be az összes új iPhone modellt egyben, 2021-től átvált évi két Keynote-ra. Ez azt jelentheti, hogy az alap és a Pro modellek egymástól nagyjából félév eltéréssel kerülnének bemutatásra. Ennyi idő alatt és ilyen kis eltérésekkel nagy csodákat nem várhatunk. Esetleg az egyik modell kaphatna Apple Pencil támogatást, és tarthatnák közösen, egy teremben a Samsung Keynote-okkal, az újságíróknak és vloggereknek is kevesebbet kéne utaznia.

No persze nem lehetetlen az ötlet, csak a mobilpiac fejlődési lassulása miatt nehéz most elhinni, hogy az Apple képes lehet minket évente kétszer lenyűgözni egy új iPhone-nal. Ha már második esemény, akkor sokkal inkább örülnénk egy stabilan jóárasított SE utód vonalnak. Erre 2020-ban megvan az esély, de kisebb frissítésekkel miért ne működhetne stabilan? A világ keletibb része biztosan jobban örülne egy elérhetőbb árú új iOS készüléknek, mint az igazán higher-end cuccoknak, amit sokkal szűkebb réteg engedhet meg magának.

A JP Morgan elemzése azonban elsősorban a befektetőknek szól, és összességében abszolút pozitív képet fest: Chatterjee 296 dollárra emelte a célárat 290 dollárról. Az AAPL mostanában 265 dollár környékén forog, a Dow idei legjobban teljesítő papírjaként.

Forrás: MarketWatch

Szerinted lesz jövő ősszel negyedik iPhone? Örülnél, ha kettéválasztaná az Apple a keynote-okat?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!