imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Sárgás az iPhone X kijelzője? Ezt a funkciót ki is kapcsolhatod


Az iPhone X kijelzője néha hajlamos sárgásodni, de ne aggódj, nincsen semmi baja. Csak teszi a dolgát a True Tone funkció. Ha zavar, ki is kapcsolhatod!

Először a 9,7″-es iPad Prókban jelent meg a True Tone kijelző, majd az iPhone 8 és az iPhone X is ilyet kapott. A technológia lényege, hogy a telefon annak függvényében változtatja a fehéregyensúlyt és a fényerőt, hogy éppen mennyire van szüksége a szemnek. Korábban találkoztunk már ilyesmivel, a Night Shift mód hasonló sárgás kijelzőt csinál az iPhone-ok és iPadek kijelzőjéből, kevésbé tudományos alapon.

Nos a True Tone-t egyrészt nem mindenki szereti, másrészt bizonyos esetekben nem is hasznos. Például fotózás közben biztosan nem. Ha az elkészült képeket szerkeszteni szeretnénk, akkor sem előnyös a sárgás, meleg árnyalat, hiszen nem látjuk a valódi végeredményt. Szerencsére ki is lehet kapcsolni, a Beállítások > Kijelző és fényerő menüpontban. Gyorsabban eléred a Vezérlőközpontból, ha a fényerő csúszkájára koppintasz. Ez tényleg nem bug, hanem funkció!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!