imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

SE X nem lesz, de iPhone SE 2 még jöhet


Ismét arra utaló hír látott napvilágot, miszerint akár már májusban befuthat a méltán nagysikerű iPhone SE utódja. Ha érkezik is, nem egészen arra érdemes számítani, mint amit korábban sejtettünk. Nézzük mit várhatunk a legfrissebb információk szerint!

Őszintén szólva meglehetősen tanácstalanok vagyunk az iPhone SE folytatását illetően. A legmegbízhatóbb forrásnak számító Kuo már hónapokkal ezelőtt leszögezte, hogy belátható időn belül nem lesz update, és ezen véleményén nem változtatott azóta se. Ugyanígy Gurman sem említett semmi ide vonatkozót.

Ezzel szemben az Apple pletykák Blikkjének számító DigiTimes már több ízben is beszélt az iPhone SE 2-ről – csak ezeket nem írtuk meg, mert azokat a híreket, aminek ők az egyetlen forrása kerülni szoktuk. Csakhogy időközben befutottak más forrásból is kapcsolódó fejlemények, így kénytelenek vagyunk komolyabban kezelni a helyzetet.

Legutóbb például egy, az Eurázsiai Gazdasági Bizottságnak benyújtott hivatalos dokumentum említett olyan modellszámokat, amelyek egyik meglévő iPhone-hoz sem kapcsolhatók. Ha a történelem ismétli önmagát, akkor 1-2 hónapon belül várhatóan bemutatásra kerül valami.

Ez a valami pedig sokak szerint nem lehet más, csak az iPhone SE második generációja. Most állítólag különböző telefontokgyártók hintettek el pár információt a készülékről az elég megbízhatónak minősülő japán Mac Otakara blog számára még múlt héten, a hongkongi Global Sources Mobile Electronics Show-n. A blog nem volt önző és megosztotta frissen szerzett tudását a világ másik felével is.

Eszerint valóban, akár már májusban megérkezhet az iPhone SE 2. A formatervet illetően nem lesz nagy változás, tehát ugyanúgy egy 4“-es készülékháza lesz az alap, maradnak a kávák és a Touch ID is. A legújabb trendeknek megfelelően viszont a 3,5 milliméteres jacknek mennie kell – ezzel hamarosan végleg felszámolva a leáldozóban lévő portot a kínálatból.

Processzor téren ugyanaz az A10 Fusion chip kerülhet majd a masinába, mint ami az iPhone 7 és 7 Plus párosában is dobog, ezzel körülbelül 40%-ot dobva a mostani SE teljesítményén. Külön extra lenne még – bár ebben még a tokgyártók is bizonytalanok voltak -, hogy a mostani fém helyett ebben a készülékben is üveg hátlapot használnának a vezeték nélküli töltés érdekében.

Összegezve tehát nem a korábban remélt, az iPhone X mintájára kiépített káva nélküli, OLED kijelzős iPhone SE X várható, hanem csak egy kisebb ráncfelvarrásokat tartalmazó, mérsékelten izgalmas, de megbízható készülék, vélhetően jóárú iPhone SE 2.

Persze ismét hangsúlyoznánk: nem tudjuk még hova tenni ezeket a híreket. Mérget biztosan ne vegyetek rá, és kivárni rá sem különösebben érdemes. Már csak azért sem, mert az elmúlt 5 évben az Apple csak egy iPod touchot és egy MacBook Pro ráncfelvarrást mutatott be májusban.

A kérdés persze adott: Ti örülnétek egy ilyen SE folytatásnak is?

Forrás: MacRumors

Ha még emlékeztek, már egyszer januárban is szárnyra kapott az SE folytatásának híre. Akkor elég könnyű volt a dolgunk a pletykalánc felgöngyölítésében és megcáfolásában. Ahhoz képest most egy fokkal komolyabb a helyzet.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!