imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Segédvonalak használata a Jegyzetek alkalmazásban


Az iOS 11 rengeteg újdonságot tartalmazott, az Apple pedig mindent tudó multifunkciós alkalmazást varázsolt az amúgy unalmas és kevesek által használt Jegyzetek appból. Az egyik újítás a segédvonalak és sablonok használata volt, mutatjuk hogyan működik!

A papírboltban szétnézve sokféle felosztású, tagolású papír közül választhatunk. Mindegyiknek megvan a létjogosultsága, az elemi iskolában is rendszerint évről évre más vonalazású füzetekbe írnak a tanulók. Ez a digitális világban sincsen másképp, egy jól felosztott jegyzetlap sokat segít a kézzel írott jegyzetek elkészítésében.

Több sablon közül is választhatunk, aktiválni a Jegyzetek alkalmazásban vagy a beállításoknál tudjuk. Utóbbihoz nyisd meg a Beállításokat, majd keresd meg a Jegyzetek menüpontot. Itt a Vonalak és rácsok almenüben engedélyezd, állíts be egy neked tetsző sémát. Ennél egyszerűbb, ha közvetlenül a Jegyzetek appon keresztül teszed ugyanezt, koppints a felfelé mutató nyílra, majd a Vonalak és rácsok lehetőségre koppintva állíthatsz be új vonalazást.

Ez a lehetőség iPhone-on és iPaden is adott, egy Apple Pencil társaságában pedig különösen praktikus, ha nem szeretnénk külső appokat feltelepíteni a jegyzeteléshez.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!