imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tiltólistára került a selfie bot a WWDC ideje alatt


A ma bejelentett Június 8-án kezdődő WWDC-ről érdekes bejelentést tett ma az Apple. Habár külföldön (és egyre inkább itthon is) elég népszerű az úgynevezett selfie bot, amivel képesek vagyunk telefonunk első kameráját használni akár 1-2 méteres távból is, és egyben rögzíti a telefont is a bizonyos távolságban, mégis a Moscone West területére nem viheti be senki eme készülékét. 

Szerintem már a feltételezés is érdekes, hogy valaki éppen egy ilyennel szeretné az Apple nagy bejelentéseit hallani, a cég mégis úgy döntött, hogy a megújult Megjelenési Szabályzatba tiltott tárgyként kezeli a selfie botot. Ezeket a bejáratnál esetlegesen elkobozzák, és csak a rendezvény végén szolgáltatják csak vissza a tulajdonosának.

Forrás: Cult of Mac
Forrás: Cult of Mac

A WWDC egész ideje alatt hang- és mozgóképanyag készítése szigorúan tilos, még professzionális fotó- és videófelszereléssel sem engedélyezett, továbbá a hordható felvételre képes eszközöket is tiltjuk egész Moscone West és Yerba Buena Gardens területén. Ráadásul nem lehet majd használni selfie botot illetve monopodokat sem ezeken a területeken.

Tehát senki nem fogja tudni a WWDC-t filmezni. Természetesen a szabály a fotókat nem tiltja, ezért megint biztos sok kép készül az eseményről és a bemutatott termékekről illetve szolgáltatásokról. Persze érdemes majd az iMagazint olvasni a WWDC ideje alatt, hiszen a csapatunk biztosan nagy erőkkel dolgozik majd, hogy a lehető legtöbb információt közölje felétek.

IMG_2139

Ez a szabálypont azt is kimondja, hogy semmilyen hordható felvevő eszközt sem lehet viselni az esemény alatt. Ez már csak azért is érdekes, mert az Apple Watch elméletileg képes hangot rögzíteni. Nyilván nem ez volt az az eszköz, amit a szabály megfogalmazó Apple dolgozók szerettek volna kitiltani az eseményről, sokkal logikusabb, hogy az Apple nem szeretne az eseményen Google Glassokat látni. Persze, megint vitatkozhatunk azon, hogy egyáltalán kinek jutott volna eszébe az, hogy pont egy Google Glassban jelenjen meg egy ilyen nagy Apple eseményen.

Én ezt egyébként nem vélem olyan nagyon komoly szabályozásnak, hiszen ez a szabály abban segít az embereknek, hogy tényleg kicsit kulturáltabban, egymás szeme kiszúrása nélkül tudják élvezni ezt a nagy eseményt. Szóval ez mindazok mellett, hogy biztonsági kérdést old meg, még segít is, hogy mindenki jól érezze magát bárminemű idegeskedéstől mentesen.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!