imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Shuffle

Egy fekete pötty tartja lázban Amerikát

Najó, az azért egy kicsit túlzás, hogy az egészet, de a rendezettségre érzékeny részét biztosan. Történt ugyanis, hogy Sarah Sanders fehérházi sajtóreferens kiadott Twitteren egy közleményt (igen, Amerikában a Twitter lassan hivatalos kormányzati kommunikációs felületnek fog számítani). A tartalmába most ne is menjünk bele, a lényeg az, hogy ez a közlemény

  • egyrészt az Apple-féle Notes appban lett megírva
  • majd az lett lescreenshotolva

Ez már önmagában is elég furcsa. Volt viszont egy értelmezhetetlen fekete pötty is a közleményen, amit sokan képernyőpiszoknak hittek és csak masszív képernyődörzsölgetés után jöttek rá, hogy nem az.

Nem elég ugyanis, hogy egy Notes screenshot volt az egész, a főtiszteletben álló sajtóreferens kisasszony bónusznak véletlenül a Mark upos szerkesztési fázisban rányomott a szövegre, amire az iOS azt hitte, valamiféle rajz lesz. Nos, nem az lett, csak egy idegesítő fekete pötty…

Tanulj nyelvet Netflixezés közben!

Jól megy már az angol, de meg kéne tanulni egy újabb nyelvet is mellé? Egy egyszerű Chrome bővítmény segítségével sokat segíthestz magadon!

Szokás mondani, hogy filmek és sorozatok nézésével, könyvek olvasásával rengeteget lehet javítani az adottt nyelv olvasott és hallot szövegértésén. Ezt a koncepciót lovagolja meg a Learning Languages with Netflix bővítmény, ami tulajdonképpen csak annyit csinál, hogy az angol felirat mellé közvetlenül odapakolja a másik választott nyelv feliratát is. A felhasználó pedig ezáltal kontrasztív módszerekkel sajáíthatja el az angolból már ismert szavak és kifejezések idegen nyelvű megfeleleőit.

Learning Languages with Netflix weboldala

Ha csak egy videót nézel meg ma…

Akkor az mindenképpen @KisaragiHuae6 becenevű Twitter felhasználóé legyen, aki egy vonalas füzettel és stop-motion technikával lejátszotta a klasszikus, 1985-ös Super Mario Bros legelső pélyáját. Irigylem az ennyi kreativitással rendelkező embereket…

Beszáll a FaceTime bugot jelentő 14 éves iskolázásába az Apple

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a FaceTime egy meglehetősen súlyos biztonsági hiba következtében akkor is rögzítette a másik fél hangját, ha az fel se vette a telefont. A bugot egy 14 éves kissrác fedezte fel, aki több napon keresztül hiába próbálta jelezni a hibát az Apple-nek, nem jártak sikerrel.

Az Apple egyik meg nem nevezett vezetője most mulasztásuk kompenzálásaképpen személyesen is felkereste a családot, kifizetik a hibák jelentése után járó, akár 200 ezer dolláros jutalmat és még a srác iskoláztatásába is beszállnak. Azt hiszem, ez elég korrekt kompenzáció.

Grant Thompson és édesanyja

Bár legközelebb lehet egyszerűbb lenne még hasonló botrányok kirobbanása előtt foglalkozni a bejelentett problémákkal…

Újabb Behind the Scene videó a holdújéves kisfilmhez

Az Apple még a múlt hónap végén tett közzé egy érdekes és megható videót Ázsia jelentős részének legfontosabb ünnepének, a kínai újév (vagy más neveken holdújév, tavaszünnep) apropóján. Akkor érkezett hozzá pár kulisszák mögötti oktatóvideó is. Ezekhez tettek ki most egy újabb kapcsolódó anyagot a YouTube-ra.

Lopott jelszavakra figyelmeztet a Chrome

Nem rég számoltunk be róla, hogy összesen 2,2 milliárd feltört fiók adatait tették közzé az internetre, bárki számára elérhető módon. Akkor megmutattuk azt is, hogy hogyan lehet védekezni a hasonló jellegű támadások ellen, illetve hogy miként nézhetitek meg, hogy érintettek vagytok-e.

A Google most egy remek kapcsolódó Google Chrome bővítményt adott ki. A Password Checkup figyelmezteti a felhasználókat, ha azok olyan jelszót használnak, vagy készülnek használni, amelyik érintett a szivárogtatások valamelyikében. Chrome használóknak melegen ajénlott.

A Password Checkup innen tölthető.

Memoji óriásplakátokkal készül az Apple a Grammyre

Az Apple állítólag teleplakátolta hatalmas memojikkal Los Angelest a 61. Grammy díjátadó előtti kampány részeként. Ez nekünk nem szól akkorát, mint a CES előtt kirakott plakátjuk, de aki szereti ezeket a zenészeket, érdekes lehet. Ha minden igaz, a képen Shawn Mendez, Ariana Grande és Kacey Musgraves memojiai láthatóak, akik egyaránt jelöltek idén díjra.

Forrás: Shawn Mendez egyik rajongói Twitter fiókja

Nincs több AR/VR reklám iOS-en, ha nem akarod

Az iOS 12.2 legfrissebb bétájából ítélve az Apple nem lesz partnert sokái az AR és VR reklámok támogatásában. Tudjátok, ezek azok a reklámok, amikor a telefonod mozgásával 360 fokban körbe tudjátok járni a hirdetést. A hirdetőknek jó dolgok ezek, hiszen sokkal figyelemfelkeltőbbek körülbelül minden másnál, az inzernetezőknek viszont elég zavaró tud lenni.

De már nem sokáig. A Safari biztonság menüje a legfrisebb fejlesztői bétában kapott egy úgynevezett Motion and Orientation Access menüpontot, ami alapból be ki van kapcsolva. Márpedig kikapcsolva nem férhetnek majd hozzá a weblapok a telefon gyroszkópjához és gyorsulásmérőjéhez sem, ellehetetlenítve ezzel az AR/VR reklámokat. Persze ha a felhasználó úgy akarja, bármikor visszakapcsolhatja a funkciót. Kérdés, hogy kinek van rá igénye…

(via The Verge)

Jönnek a Valentin-napi Apple Watch matricák 😍

Mindössze annyi a feladat, hogy február 8 és 14. között minden nap zárni kell a Gyakorlat körötöket amit Valentin nap alkalmából, akár a párotokkal is abszolválhattok egy kis törődéssel. 😉

Távozik a Siri vezetője

Bill Stasior 2012-ben csatlakozott az Apple-höz és a Siri fejlesztésének irányításáért felelt egészen idáig. A The Informations riportja szerint az Apple gépi tanulásért felelős alelnöke John Giannendrea új kilátásokat helyezett a Siri projekt elé, amibe a volt vezető már nem tudja segíteni a csapat munkáját. Siri folyamatos fejlesztés alatt marad és évente várhatóak továbbra is újdonságok, viszont a csapat egyre inkább a mélyebbre ható kutatás irányába kormányozza majd a projektet.

via Apple Insider

Üvegpanel MacBook billentyűzet? Jöhet?

Az új Butterfly billentyűzetek bevezetése rendesen megizzasztotta az Apple mérnökeit, de a kezdeti problémák kiküszöbölése után minden probléma elhárult. Legalábbis ezt gondolnánk, hiszen a nyáron frissített MacBook Pro kínálat már olyan Butterly 3-as technológiával érkezett, ami egy szilikon membrán segítségével megakadályozza, hogy a szennyeződés a gombok alá kerülhessek és azok beragadását okozhassa. Úgy tűnik Jony Ive csapata nem heverte még ki a konstrukciós hiba lesújtó emlékeit és máris új megoldáson dolgoznak: üvegpanelekre cserélnék a hagyományos billentyűzetet.

Egy mostanában bejegyzett szabadalomból az derül, ki hogy az Apple véget vetne az fizikai billentyűzet korának és egy fix megoldásra cserélné azt. Nem egy érintőképernyőről van szó, mint például egy iPaden, a billentyűk helye és formája maradna a régiben (ez nagyon fontos vakon gépelés szempontjából), viszont a gombok fizikailag nem mozognak. Várjunk csak, mintha ilyet láttunk volna már valahol…Ja igen, az iPhone-okban!

via Mac Rumors

 

 

Ingyen lesz az Apple Music bizonyos repülőjáratokon

Az Apple összeállt az American Airlines-zal és ingyenesen elérhetővé tették az Apple Music szolgáltatását az előfizetéssel rendelkező utasoknak. Magyarul az aranyért árult fedélzeti WiFi streamingre fordított megabájtjai teljesen ingyenen lesznek.

Nyilván nem ez fogja a Spotify elé lökni az Apple Music szekerét, de egy kellemes apróság lesz a légitársasággal közlekedő előfizetőknek.

(via The Verge)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!