imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Shuffle

Ingyen tévét a népnek!

Azt pletykálják, hogy nagy dobásra készül az Apple, ami a saját tartalomgyártási törekvéseit illeti. A CNBC értesülései szerint a cupertinóiak ingyen adnák a saját tartalmaikat minden felhasználónak, aki  iPhone-nal, iPaddel vagy Apple TV-vel rendelkezik. Ez nem is lenne rossz ajánlat tőlük, tekintve hogy olyan tartalmakról lenne szó mint például a Carpool Karaoke, amiért valószínűleg nem sokan fizetnének. A szóban forgó tartalmak jelenleg az Apple Music előfizető számára érhetőek el.

via MacRumors

Újabb adatgyűjtő akcióba kezdett az Apple

Nem, nem a felhasználók adatait gyűjti, hanem térképadatokat. Mostmár nemcsak LIDAR riggel felszerelt autók segítségével, hanem az utcákat járó “hátizsákos” feltérképező alkalmazottakkal is, akik a minap tűntek fel kalifornia utcáin. A képen látható úriember feltételezhetően nem a farsangi bulira indult, hanem az utcákat járja hátán egy 3D-s letapogató rendszerrel. Az Apple Maps újraéptési törekvéseiről korábban itt írtunk.

via MacRumors

Jönnek 3D-s fotók a Facebookra

A májusban megjelent funkció a Facebook közleménye szerint ma világszerte is elérhetővé vált. Egy iPhone 7 Plusszal vagy újabb duplakamerás telefonnal készített fotó esetén a Facebook a depth mapet felhasználva a 2D-s fotókból 3D-set képes kreálni. Persze nem valódi három dimenziós hatásról van szó, valójában az előteret és a hátteret leválasztva egy parallax jelenséget kapunk.

Ismét erős negyedévet jósolnak az Apple-nek

A következő hónap elején újra pénzügyi beszámolót tart az Apple. A Foxconn bomba erős Q3-as eredményei szép negyedik negyedévet vetítenek előre az Apple számára. Ennyire jól fogyna az iPhone XS?

via 9to5mac

November elsején újra belenéz a pénzes perselyébe az Apple

Ekkor prezentálják a Q4-es pénzügyi eredményeket a részvényeseknek. Az összegző konferencián 2018 utolsó negyedévéről számol be az Apple vezetősége. Ahogy lenni szokott, többnyire Tim Cook (CEO) és Luca Maestri (CFO) kapnak majd szót a mikrofonok mögött. Az elmúlt negyedévről és az iPhone eladásokról kérdezni ezt követően lesz lehetőségük a részvényéseknek és a sajtónak.

Egy tanulságos videó az Apple botrányokról

Marques Brownlee a tőle megszokott objektív alapossággal értékelte ki az új iPhone-ok körül éppen zajló töltés- és szépségbotrányt is, a videó megtekintése erősen ajánlott.

Érkezik a reklámmentes Shazam

Az Apple tavaly év végén vásárolta fel a Shazam zenefelismerő szolgáltatást. A cég nyilatkozata szerinte az alkalmazás hamarosan teljesen reklámmentes lesz.

via MacRumors

Okosmikrót, okos fali adapter és új Echo eszközöket mutatott be az Amazon

Mindezt olyan olcsón, hogy az embernek az esze megáll. Nehéz elhinni, hogy az Amazon tegnap bemutatott 14 új kiegészítője nagy kasza lenne a gyártó számára, valószínűleg továbbra is inkább a szolgáltatásban, mintsem a hardver eladásban látják az üzletet. Az Amazon termékeit itthon hivatalos formában továbbra sem lehet megvásárolni, ahogy a Google és az Apple okoshangszóróit sem.

via The Verge

Ilyen lesz a Google Térkép CarPlayen

Az Apple a WWDC-n jelentette be, hogy iOS 12 alatt lehetőségünk lesz külső navigációs alkalmazásokat is használni CarPlayen. Ez korábban nem így volt, ugyan a hangvezérlést tudta kezelni az Appel autókba szánt szoftvere, de a navigáláshoz minden esetben szükség volt a gyári Térkép alkalmazásra, ugyanis az nem támogatott külső gyártóktól érkező megoldásokat.

Az iOS 12 megjelenése után mindössze annyit kell majd tennünk, hogy feltelepítjük a kedvenc navigációs appunkat és reménykedünk, hogy a fejlesztő megadja hozzá a megfelelő CarPlay támogatást. Ennek egyelőre nem láttuk jeleit, de még az iOS 12 hivatalos megjelenése előtt exkluzív  képernyőfotókhoz jutottak hozzá a 9to5mac szerzői, íme:

iPhone Xs Max? ????

Hogy mi? Állítólag így fogják hívni az iPhone Xs 6,5″-es, gigantikus változatát…

Paul McCartney exkluzív koncertet ad a YouTube-on

Nem ez az első alkalom, hogy a videomegosztó oldalon egyedi tartalmakkal találkozhatnak a felhasználók, de ez az első alkalom amikor igazán nagy név ad koncertet a YouTube közönségének. Paul McCartney szeptember 7-én magyar idő szerint éjfélkor zendít rá új albumára, az Egypt Stationre, illetve korábbi korszakaiból is hallhatnak dalokat a rajongók.

A koncertet az alábbi ablakban lehet majd meghallgatni:

Forrás: Engadget

20 éves a Google!

Mára pedig megkerülhetetlen a jelenléte az átlag– és az üzleti felhasználásban egyaránt. 1996 agusztusában indította útjára a Stanford belső hálózatán Larry Page és Sergey Brin azt a keresőmotort, ami rangsorolja és linkeli a weben fellelhető oldalakat.

Azóta óriásit növekedett a cég, 20 év alatt pedig első számú keresőmotorból a világ egyik legismertebb tech cégévé nőtte ki magát. A YouTube, a Gmail és az Android mind olyan termékei a vállalatnak, amit emberek milliárdjai használnak nap mint nap.

Átfogó történelmi áttekintésért erre tessék.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!