imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Shuffle

Az Amazon leadott egy rendelést: 100 000 db elektromos furgonra

Vannak cégek, akik szereték megmutatni, hogy figyelnek a környezetre, ezért berendelnek 1-2 környezetkímélő járművet. Az Amazonnál kicsit nagyobban gondolkodnak, éppen ezért 100 000 db elektromos hajtású kisteherautót rendeltek, méghozzá az általuk is támogatott Rivian elnevezésű cégtől.

A látványos külsejű autókat a tervek szerint 2021-ben kezdik el gyártani, és 2024-ig sikeresen szeretnék leszállítani a megrendelt mennyiséget a világ egyik legnagyobb vállalatának. Az Amazon nem titkolt terve pedig, hogy alig 20 éven belül a teljes flottájukat emisszió mentes járművekre cseréljék.

Itt az első profi videó, ami egy 11 Próval készült

Az új csúcstelefon bemutatásakor lejátszottak egy közel 2 perces videót, melyet egy profi rendező, Diego Contreras készített. Méghozzá egy iPhone 11 Pro készülékkel.

Ezt a videót nemrég az Apple is közzétette hivatalos Youtube csatornáján, így mostantól bármikor újra és újra végignézhetjük.

Elindult a Facebook társkeresője!

A Facebook a mai napon hivatalossá tette a saját felületét, ahol az ismerkedni vágyók találhatnak még egyszerűbben egymásra. A társkeresőt nagyjából egy éve engedték ki tesztelésre, és a jelek szerint jól vizsgázott. Bár egyelőre csak az USA-ban elérhető, csak idő kérdése lesz, hogy akár hozzánk is eljusson.

A Facebook Dating természetesen a Tinder babérjaira törne, ennek ellenére Zuckerberg szerint ezen a platformon inkább a hosszútávú kapcsolatokon lesz majd a hangsúly, és nem az egyéjszakás kalandokon.

Beépített Apple Music-ot kap a legújabb Porsche

Habár a németek nemrég bemutatott remekművére még egy darabig várni kell, a belső teret hivatalosan is prezentálták. A Porsche Taycan ezzel pedig nem csupán az első teljesen elektromos Porsche lesz, de emellett az első autó, ami beépített Apple Musicot kap.

Saját elmondásuk szerint a Porsche felhasználók 80%-a iPhone tulajdonos is, tehát a közös fejlesztés nem csupán a cupertinóiak, de a stuttgartiak számára is rendkívül kedvező lehet.

Már nem az Apple-nek van a legtöbb pénze a világon

A Google anyacége, az Alphabet megelőzte az Apple-t, így már ők rendelkeznek a legtöbb készpénzzel a világon. A második negyedéves jelentések szerint az Alphabet vagyona 117 milliárd dollár, míg az Apple-é 102 milliárd.

Az irigyelni való státusz ellenére az öröm nem felhőtlen, ugyanis a szakemberek szerint ennek akár komoly hátulütői is lehetnek. Nem véletlen, hogy az Apple nemrég még 160 milliárd dollárral rendelkezett, ám a meglévő készpénzt inkább tőzsdei visszavásárlásra, vagy az osztalékok kifizetésére használják.

Jobs által szignózott Toy Story poszter került árverésre

Steve Jobs aláírásával ellátott, eredeti Pixaros Toy Story poszter megy most kalapács alá a Nate D. Sanders Auctionsnél augusztus 29-én.

Az 1995-ös poszter különlegessége azon kívül, hogy majdnem 15 éves, az, hogy a cég egykori CEO-ja, Steve Jobs is aláfirkantotta.

Kíváncsian várjuk, hogy meddig sikerül feltornázni a 25 000 dolláros kikáltási árat.

Megérkezett az iOS és iPadOS 13 nyolcadik fejlesztői bétája

Alacsonyan szállnak a béták, mégpedig a 8. fejlesztői verzió látott napvilágot az imént. Már csak alig három hét van hátra Keynote-ig, amivel megegyezően élesedni szoktak az új OS-ek végleges verziói is. Rendesen tesztelnek az Apple-nél, az már biztos.

Ha akad valami érdekes a bétában, azzal természetesen mi is jelentkezünk.

Apple TV+ offline is? Remélhetőleg!

Már felröppent 1-2 pletyka az Apple új videostreaming szolgáltatásának, az Apple TV+-nak az indulási körülményeiről. A hírek szerint novemberben indulhat a buli, 9.99 dolláros havi díjazás mellett.

A macOS Catalina kódjában azonban megbújt egy aprócska, bár annál fontosabb részlet, mely szerint a vállalat elérhetővé teszi a műsorok megtekintését offline is. De természetesen korlátozva, olyan tényezők által, mint: az összes letöltés száma, letöltések száma filmenként/soroztonként, stb.

Az iPhone X még az eredeti Macintosh billentyűzettel is kompatibilis

Az újonnan érkező iOS 13 lehetővé teszi az egérrel való interakciót az Apple mobileszközein. A Napabar névre hallgató YouTube felhasználó kicsit tovább vitte a dolgot és megpróbálkozott az eredeti MAcintosh billentyűzet és egér csatlakoztatásával.

Nézzük, hogyan sikerült a teszt!

Érkezett egy kis ízelítő a szeptemberben induló The Morning Show-ból

Az Apple ma kiadott egy egyperc hosszú trailert az Apple TV+-on debütáló dráma sorozatához, a The Morning Show-hoz.

A márciusban bejelentett prémium streaming szolgáltatás indulása idén ősszel várható, a The Morning Show-ban pedig olyan nevek kaptak helyet, mint Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Steve Carell.

Új projektvezetőt kapott az Apple AR divíziója

Kim Vorrath már régóta managerként dolgozott az Apple-nél, azonban csak most nevezték ki az AR részleg vezetőjévé. A vállalat kevéssé titkolt célja, hogy Vorrath rendet tegyen az AR-szemüveg körül és irányítsa a fejlesztői csapatot.

Nagy valószínűséggel a valóban lökdösésre szorulhat a csapat és a projekt is, hiszen 1-2 Legós demón kívül, nem sok információ kering a köztudatban az vállalat AR-vonaláról

Új kategóriákkal és válogatásokkal erősít az Apple Podcasts app

Ahogy azt már júniusban is belengették, változik a Podcast app is. Sokkal inkább megválogatott, személyreszabottabb ajánlásokkal tarkított listák kerültek az élre.

A kategóriák közt jelenleg az alábbiak elérhetők:

 • Hírek
 • Humor
 • Sport
 • Üzlet
 • Társadalom és kultúra
 • Történelem
 • Művészetek
 • Oktatás
 • Szépirodalom
 • Kormányzat
 • Egészség és fitnesz
 • Gyermek és családi
 • Szabadidő
 • Zene
 • Vallás és spiritualitás
 • Tudomány
 • Technológia
 • Megtörtént bűnesetek
 • Televízió és film

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!