imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Shuffle

Érkezett egy kis ízelítő a szeptemberben induló The Morning Show-ból

Az Apple ma kiadott egy egyperc hosszú trailert az Apple TV+-on debütáló dráma sorozatához, a The Morning Show-hoz.

A márciusban bejelentett prémium streaming szolgáltatás indulása idén ősszel várható, a The Morning Show-ban pedig olyan nevek kaptak helyet, mint Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Steve Carell.

Új projektvezetőt kapott az Apple AR divíziója

Kim Vorrath már régóta managerként dolgozott az Apple-nél, azonban csak most nevezték ki az AR részleg vezetőjévé. A vállalat kevéssé titkolt célja, hogy Vorrath rendet tegyen az AR-szemüveg körül és irányítsa a fejlesztői csapatot.

Nagy valószínűséggel a valóban lökdösésre szorulhat a csapat és a projekt is, hiszen 1-2 Legós demón kívül, nem sok információ kering a köztudatban az vállalat AR-vonaláról

Új kategóriákkal és válogatásokkal erősít az Apple Podcasts app

Ahogy azt már júniusban is belengették, változik a Podcast app is. Sokkal inkább megválogatott, személyreszabottabb ajánlásokkal tarkított listák kerültek az élre.

A kategóriák közt jelenleg az alábbiak elérhetők:

 • Hírek
 • Humor
 • Sport
 • Üzlet
 • Társadalom és kultúra
 • Történelem
 • Művészetek
 • Oktatás
 • Szépirodalom
 • Kormányzat
 • Egészség és fitnesz
 • Gyermek és családi
 • Szabadidő
 • Zene
 • Vallás és spiritualitás
 • Tudomány
 • Technológia
 • Megtörtént bűnesetek
 • Televízió és film

Új nevet kapot az Apple Music egyik legnépszerűbb toplistája

Az éppen aktívan folyó rebrandingelésnek az Apple alternatív zenei listája is “áldozatul esett”. Az eddig A-List néven ismert hetente frissülő, gonsoan összeválogatott 50 számos lista innentől ALT CTRL néven érhető el.

Nincs többé visszaút az iOS 12.4-ről

Szerdával megszűntette az Apple az iOS 12.3.1 és 12.3.2 aláírását a 12.4 megjelenésével. Biztosítva ezzel, hogy felhasználóik a legújabb rendszert használják.

Az aláírás megszüntetése egyenlő azzal, hogy az elkövetkezendők során már nem lehet downgradelni az iOS-t futtató eszközöket korábbi verzióra. Innen már csak az iOS 13 felé vezet az út.

Megérkezett a macOS Catalina ötödik fejlesztői bétája

Néhány nap csúszással az iOS és tvOS bétájának megérkezése után itt a macOS 10.15 ötödik fejleszőti bétája, amint érdembeli információnk lesz a publikus verzió change logjáról, úgy külön cikkben is beszámolunk a változásokról.

Új iOS 13 és tvOS 13 fejlesztői béta érkezett

Alig két héttel az utolsó fejlesztői béta után most megérkezett az ötödik verzió az iOS 13 és iPadOS 13 rendszerekhez, valamint a tvOS 13-hoz is. A watchOS 6-hoz és macos 10.15-höz ezúttal nem érkezett fejlesztői frissítés.

Amint megérkezik a publikus béta verzió, azonnal beszámolunk az elérhető változásokról.

A kereskedelmi IT managerek is Apple-t használnak legszívesebben

A kereskedelmi szektor egyre inkább elképzelhetetlen az informatika jelenléte nélkül. A Jamf legújabb kutatásából pedig ki is erült, hogy a kereskedelmi IT managerek leginkább az Apple technológiáit preferálják, mintsem a Windows-t vagy Androidot.

A 700 kereskedelmi vezető részvételével készült felmérésben olyanokra tértek ki, mint hogy a résztvevők 95%-a hisz abban, hogy a mobil technológia segít jobban optimalizálni vállalkozása tervezését és menedzselését, 76%-uk pedig az Apple termékekre teszi le voksát, 48% pedig mixeli az almás termékeket a Windows és Android eszközökkel.

Forrás: Jamf

Túlköltekezett volna Jimmy Iovine, az ex-Apple Music vezér?

Az Apple Music jelenlegi vezetőjével, Oliver Schusserrel készült interjúban olyan részletek kerültek elő, mint hogy az elődje, Jimmy Iovine, a Beatsszel befutott fejes mennyit költött reklámra és hogy bár a szolgáltatás még mindig gyorsabban nő, mint a Spotify, mégis terjeszkedése lelassult.

Több forrás is úgy nyilatkozott, hogy az Apple Music egykori vezetője bőven túlköltekezett és túl sokat szánt olyan exkluzív előadók szerződtetésére, mint Drake, Taylor Swift vagy Chance the Rapper. Túl sokat költött olyan zenei videók finanszírozására, mint Drake Hotline Blingje és olyan dokumentum sorozatok készítésére, mint a 808 vagy a Bang! The Bert Berns Story.

Schusser 2018-as alkalmazása sok változást hozott. Többek közt a Connect szolgáltatás megszűnését. Az Apple Music jelenlegi vezetője még a legáltalánosabb Apple idézetet is eltolta: “A legjobbak akarunk lenni, (és ez esetben) nem a legnagyobbak.”

Forrás: AppleInsider

Már csak 1 hónap ingyenes próbaidővel indul az Apple Music

A díjazást taglaló résznél 3 hónapról 1 hónapra váltott a próbaidőt hirdető rész. És az iTuneson keresztül elérhető előfizetési részben is már csak egy hónap érhető el. A szolgáltatás 2015-ös indulása óta ez az első nagyobb változást a szolgáltatás felhasználási feltételeiben.

A három hónapos próbaidőszak nagyon sok felhasználó számára csábító volt, arról pedig nem is beszélve, hogy az Apple számára mennyire előnyös volt, hogy felhasználói hozzászoktak a szolgáltatáshoz és olykor el is feledkeztek az előfizetés lemondásáról.

Forrás: AppleInsider

Augusztus első felében érkezhet az Apple Card az USA-ba

Az Apple márciusban jelentette be saját bankkártyás megoldását, nyári indulást ígérve. Azzal pedig, hogy az Apple Card támogatás bekerült a legfrissebb iOS verzióba, már csak idő kérdése, hogy az Apple mikor fordítja el a kapcsolót és élesíti a szolgáltatást.

A Bloomberg értesülései szerint az Apple és a Goldman Sachs augusztus első felére időzítette a szolgáltatás indulását. Ha élesedik az Apple Card, az iOS 12.4-et futtató iPhonet használók már regisztrálhatnak is a szolgáltatásra, igényelve saját kártyájukat.

Forrás: 9to5Mac

75 milliós darabszámot igyekeznek hozni a beszállítók

Az Apple elleátási lánca jelenleg a 75 milliós darabszámot tűzte ki célul az év második felére. Ez közel megegyezik azzal a mennyiséggel, amit a tavalyi évben hozniuk kellett.

Ezek alapján arra lehet következtetni, hogy az iPhone eladások stabilizálódhatnak az év második felére. Az, hogy a beszállítók ekkora volumennel terveznek, még nem jelenti azt, hogy ekkora darabszám valóban el is kel.

Azonban az eladási számokról már nincsenek pontos információink, hiszen a negyedéves jelentésekben már több mint fél éve nem közölnek egzakt számokat.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!