imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Saját csatornánkra költözünk

Like-olj és kövess minket!

Shuffle

Az iPhone XR vezeti az eladási statisztikákat

Az iPhone XR bizonyult a legnépszerűbb készüléknek az Egyesült Államokban 2019 első negyedévében.

Consumer Intelligence Retail Partners legfrissebb elemzésében, mellyel a USA-beli iPhone eladásokat vizsgálták. Az iPhone XS, XS Max és XR triumvirátus az eladások 59%-át tette ki. Ezen belül pedig az iPhone XR részesedése a legnagyobb, 38%.

 

Egyre csökken az Apple önvezető autóinak száma Kaliforniában

A rebesgetett Project Titan, az Apple autós projektje egyre távolabbinak tűnik. Az elmúlt időszakban több hír is napvilágot látott, mely egyértelműen a terv zsákutcába jutását hivatott igazolni. Most először egy szám adat is rendelkezésre áll.

Jelenleg az alábbi felállásban krúzolnak a különböző fejlesztők járművei Kalifornia utcáin:

  1. GM Cruise: 163 jármű and 989 sofőr
  2. Waymo: 125 jármű and 368 sofőr
  3. Apple: 69 jármű and 110 sofőr
  4. Tesla: 47 jármű and 136 sofőr

A múlt hónapbn az Apple állománya még 72 autót és 144 sofőrt számlált.

Vajon tényleg leáldozóban a Project Titan csillaga?

Forrás: 9to5Mac

 

Meddig élhet túl egy Apple Watch az óceánban?

A kaliforniai Huntington Beach-en szörföző Robert Bainter csuklójáról egy nagyobb hullám bizony kegyetlenül lekapta az Apple Watch-át. Bár a szörfös megpróbálta megkeresni elveszett óráját a Find my iPhone Lost Mode-jának segítségével. Mindhiába, nem lett meg az óra.

Egészen addig, míg nem kapott egy hívást egy ismeretlen úriembertől, aki megtalálta az óráját. Hátom mérfölddel és hat hónappal később.

Az Apple Watch egyébként tökéletes egészségnek örvend, az egyetlen szépséghibája, hogy a sós víz megmarta kicsit kívülről az előlapot.

A Twitter vezér Trumppal találkozott

Jack Dorsey titokban tett látogatást a Fehér Házban, amiről utólag számolt csak be. A Twitter CEO-ját hivatalosan azért hivatta be az elnök, hogy a következő választás kapcsán a ” társadalmi beszélgetés egészséges mederben tartásának védelméről beszélgessenek”. Egyes beszámolók szerint azért az is vaskosan szóba került, hogy Trump sérelmezte: gyanúsan sok követőjét távolították el.

Ugyan a Twitter itthon és a régiónkban nem igazán népszerű, az USA-ban a politika, a sport és a közélet legmeghatározóbb közösségi platformjának számít, ráadásul jelenleg ez az elnök elsődleges kommunikációs forrása is. A Twitter egyébként reggel kifejezetten pozitív negyedévről jelentett.

Forrás: 9to5mac

Tim Cook 4 képpel ünnepelte a Föld napját

Az Apple ügyvezetője Twitteren osztotta meg tegnap az iPhone-on készített 4 képet az alábbi gondolatokkal:

Boldog Föld napját mindenkinek! Milyen csodálatos világban élünk. Erőt merítve közös felelősségtudatunkból óvjuk hát meg a Földet, az egyetlen és pótolhatatlan élőhelyünket.

Akár 70 ezer dolláros Sony TV-vel is bővítheted a HomeKit készleted

A Sony bejelentette legújabb zászlóshajó tévéit, amik Homekit és AirPlay 2 támogatással érkeznek. Ezek a típusok többek között az A9G szériás 4k OLED tévék, a Z9G szériás 8k LED tévék és az X950G szériás 4k LED tévék. Itthon várhatóan kivétel nélkül hétszámjegyű árcimkével érkeznek majd, de a csúcs nyílván a 8k-s vonal: az “olcsó” 85″-es kivitelt “mindössze” 13 ezer dollárért vágják a vásárlókhoz az USA-ban, míg a nagyobb, 98″-es kivitel 70 ezer dollárért vihető. Itthon valószínűleg kevés lesz kiállítva…

A közeljövőben várhatóan több vállalat is bejelenti majd az AirPlay 2-t támogató tévéit. Ezeken a felhasználók közvetlenül az iPhone-jukról streamelhetnek videókat, zenét, fotót. A HomeKit támogatással pedig Apple készülékeinkről hanggal tudjuk vezérelni okoseszközeinket.

Forrás: PR Newsire

Friss AirPower nyomra bukkantak Ausztráliában

Egy eddig nem látott lelet került felszínre a mélyebb ásatások közben.

Nagyon sokan nagyon-nagyon várják az AirPowert, az Apple két éve bejelentett majd azóta halogatott vezetéknélküli töltőjét. Valaki most odáig ment, hogy az Apple oldalának forráskódját nézegette, és talált AirPower nyomra egy új kép formájában.

A dolog szépséghibája, hogy csak az ausztrál oldalon látható, az amerikain például nem. Mikor került oda? Nem tudjuk. De biztosan az elmúlt fél évben, vagyis az iPhone XS bemutatása óta. És feltételezhetjük, hogy friss lehet, hiszen rengeteg rajongó szűri rendszeresen az oldalakat hasonló jelek után kutatva.

Hogy ez most mit jelent? Fogalmunk sincs. Sokan mára várták a termék bevezetését, mások szerint ez most megint elmarad. Nagyon meglepő lenne, ha hétfőn egy klasszikus “one more thing”-ként jelentené be Tim Cook, hiszen már láttuk hivatalos keynote-on.

Tim Cook lassan mémet csinál magából

Az Apple vezetője újrahasznosította az AirPods bemutatásánál használt hétfői képét. Ez azért messzire vezethet…

Tim Cook hétfőn így üdvözölte a visszatérő iPad Minit:

Ma pedig kicsit átrajzolta a képet az AirPods megújulásakor:

MKBHD perceken belül csapott le a lehetőségre:

Ebből meme alapanyag lesz, de ezt már úgyis tudtad

Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy a vezetéknélküli töltős AirPods után megnőtt az AirPower bemutatásának esélye…

A Huawei már megint megcsinálta!

Nem kellett sokat várnunk augusztus óta, a Huawei új kampányában megint alkotott. Mindent elkövetnek, hogy az új kamerákat teljesen fake képekkel reklámozzák!

A Huawei új telefonjának bejelentése előtti kampányát tolja épp. És továbbra is azt gondolják, hogy hiába buktak már le többször, továbbra is jó ötlet DSLR kamerákkal képeket lőni, aztán azokat a saját telefonon készültként eladni. Most azonban dupláztak: a profi kamerás képek mellé még stock fotókkal is támadnak!

Annál azért nagyobb brandről van szó, hogy az emberek ne vegyék gorcső alá a képeket, főleg a múltjuk alapján. Meg is lett például a getty image-en a kép. Nice. A kampány hashtagje egyébként az #írdújraaszabályokat. Találó!

Cook vette a poént és épp lángra gyújtja a Twittert

Manapság sűrűn dobálózik a sajtó a címben említett kifejezéshez hasonlóval, de ez most tényleg forró, főleg a nemzetközi techiparban. Miután körbejárta a sajtót, hogy Trump Tim Apple-nek nevezte Tim Cookot, jött a válasz.

Cook pedig egyáltalán nem sértődöttet játszik: Twitteren átírta a nevét Tim [alma emoji]-ra, és egyetlen poszthoz kommentelt. De még mit!

“Ira, örülünk hogy a testvéred időben kapott orvosi segítséget. Reméljük jól van.”

Persze ennek a subtweetnek az ég világon semmi köze semmihez, csak az Apple Watch újabb sikersztorijához szólt hozzá Cook. Senki sem gondolhatja, hogy pár körrel előrébb jár és ezzel jelzett/ finoman szúrt oda bárkinek is. Zseni a pali!

Az alma egyébként csak Mac és iOS készülékeken látható, Androidon csak egy téglalap átlókkal. Minden elemében zseniális sztori az apró, finom, intellektuális odaszúrások kedvelőinek!

Trump: nagyra értékeljük Tim Apple-t

Az USA elnöke mindenkit barátjaként emleget, és szereti az embereket keresztnevükön hívni. Tim Cook neve talán nem is annyira hosszú, hogy ne lehessen megjegyezni, ráadásul ő a legfontosabb a kevés Szilícium-völgyi vezetők közül, aki egyáltalán leül vele tárgyalni. De lehet az is, hogy Trump megszokta, hogy a cégei a családi névről lettek elnevezve, és ezt vetítte ki. A lényeget akkor is érted, ha nem beszélsz angolul:

Lassan jön az Apple Music a Google Home okoshangszórókra is

Az Apple zenei streamingszolgáltatása már egy ideje elérhető Androidra is. Ennek ellenére a Google Home okoshangszórók a mai napig nem támogatják a rivális szolgáltatást, teljesen érhető okokból. Mégis, most úgy tűnik, hogy lassan változni fog a helyzet, ugyanis a Google Home alkalmazásban nemrég felbukkant a listában az Apple Music is támogatott szolgáltatásként.

Noha a Google azt kommentelte, hogy nincs semmi látnivaló, csak a Google Assistant támogatja a szolgáltatást és ezért került be az appban, valójában arról lehet szó, hogy hamarosan egy hivatalos bejelentés keretein belül tervezik elindítani a támogatást. Mondjuk nem tudom mennyi Google Home-ost érint ez itt Magyarországon…

(via The Verge)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!