imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Síelés és snowboardozás mérése Apple Watchon


Még javában tart a síszezon, úgyhogy nem késő kipróbálni az Apple Watch legfrissebb újdonságát, a síelés és snowboardozás követést. Mutatjuk hogyan csináld!

Néhány napja elérhetővé tette az Apple a fejlesztők számára azt az API-t, amivel a watchOS 4.2-t futtató Series 3-as órák már képesek a magasságmérőből származó adatokat is felhasználni télisportok során. Így mostantól akár az ereszkedést, a lesiklások számát is mérhetjük, illetve pontosabb adatokat kaphatunk az átlagsebességünkről és az elégetett kalóriákról.

Ezt akár azonnal ki is tudjátok próbálni, hiszen a snoww alkalmazás Apple Watch változata máris bővült az új lehetőségekkel. Töltsd le az App Store-ból, regisztrálj egy fiókot és lássuk hogyan működnek az új funkciók. Az első lépés a síelés vagy a snowboardozás kiválasztása, majd a helymeghatározás engedélyezése. Igény szerint bekapcsolhatjuk a notifikációkat is, bár erre nem lesz szükségünk.

Az első siklás előtt alul a Let’s ski feliratra koppintva engedélyezhetjük az Egészség alkalmazással való szinkronizációt, ezt érdemes megtenni minden hasonó jellegű alkalmazásnál. Hiszen ebben összegződik minden mérési adat, ami az Apple Watchból és az okoskiegészítőkből származik, illetve amit a fitnesz alkalmazások gyűjtögetnek. Mielőtt nekirugaszkodnánk az első leejtőknek, indítsuk el az órán is az alkalmazást, ezzel tudjuk párosítani a kettőt.

Mivel az alkalmazás a magasságmérőt használja, ez azt jelenti, hogy az újdonság az Apple Watch Series 3 modellekkel kompatibilis, a korábbi változatokból hiányzik ez a lehetőség. Ha ilyen órával rendelkezel, az azt is jelenti, hogy GPS is van már az Apple Watchodban, tehát szükségtelen az iPhone-t is magaddal vinni a hegyre.

Tapasztalatunk szerint az alkalmazás korábbi Apple Watchokkal is működik, sőt a lesiklások számát és az ereszkedés mértékét is mutatja. Természetesen így messze nem pontos eredményeket kalkulál az óra, csak hozzávetőleges értékeket. Körülbelül úgy, ahogy az iPhone-os sport alkalmazások a kalória égetést pulzusmérő nélkül. Továbbá, ha első generációs Apple Watchcsal vagy Series 1 modellel rendelkezel, akkor a telefonodra is szükséged lesz a GPS hiánya miatt.

• snoww letöltése az App Storeból (iPhone, Apple Watch alkalmazást kínál – ingyenes)

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!