imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

SIM PIN kikapcsolása iPhone-on


A SIM-hez tartozó PIN és PUK kódok olykor komoly fejtörést tudnak okozni, mert csak nagyon ritkán van rájuk szükség. Ha gyakran elfelejted, akkor a legjobb módszer, ha egyszerűen kikapcsolod ezt a beállítást.

Az iPhone előtti időkben, amikor még nem használt mindenki jelkódot és a biometrikus azonosítás valamely formáját, akkor előszeretettel változtattuk meg a szolgáltatók által kibocsájtott SIM kártyák PIN kódját, azaz azt a 4 jegyű számsort, ami lehetővé teszi a használatukat. Azóta ez már kis túlzással, de elég retró, hiszen jó eséllyel két update között egyáltalán nem kapcsoljuk ki a telefonunkat. Viszont amikor igen, akkor hajlamosak vagyunk ezt a számkódot jól elfelejteni.

Nos, mivel nem könnyű észben tartani, ezért érdemes lehet egy számunkra könnyebben megjegyezhető kombinációt megadni, vagy úgy, ahogy van teljesen kikapcsolni. Ezzel nem tesszük ki komoly veszélynek a telefonunkat, igaz minél több lépcsős egy hitelesítési eljárás, annál biztonságosabb. De az is igaz, hogy az ujjlenyomatodnál csak az arcfelismerés megbízhatóbb. Mindegy is, hogy mi az igazság, szerencsére semmilyen extra kört nem igényel a kikapcsolása, amit a következőképpen tehetünk meg:

  1. Nyisd meg a Beállításokat
  2. Görgess le a Telefon menüpontig
  3. Koppints a SIM PIN opcióra
  4. Válaszd a PIN módosítása lehetőséget, vagy koppints a SIM PIN kapcsolóra

Természetes akármikor visszakapcsolhatjuk ezt a funkciót vagy visszaállíthatjuk az eredeti kódot. Érdemes észben tartani, hogy az itt végzett módosításokat a SIM eltárolja, tehát ha átrakjuk egy másik készülékbe, akkor is az új kódot kéri majd.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!