imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

The Sims Mobile – játssz életest már iPhone-on is!


A Sims készítői hosszú idő után belátták, hogy a butított mobilos játék már a múlté, 2018-ban egy ilyen címnek teljes értékű játékként kell megjelennie. Nos, erre eddig kellett várnunk, lássuk is milyen a játék!

Bevallom egy ideje már elvesztettem a fonalat a Sims játékokkkal kapcsolatosan. Ez az a cím, amiről valószínűleg még azok is hallottak, akik egyébként egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán játszanak bármilyen jellegű játékkal. A Sims 2, majd a Sims 3 után az EA is belátta, hogy muszáj lépniük és az előtte csak konzolokra, illetve PC-re elérhető játéksorozatot mobileszközökre is ki kell adniuk, hiszen gyakorlatilag tavaly végig ezt a trendet láttuk a teljes játékipartól.

Eleinte elég béna próbálkozásai voltak ezzel az EA-nek, sosem gondolkodtak a játék teljes átültetésében, pedig a Sims játékokat épp azért élveztük, mert végtelen szabadságot adtak abban, ahogyan a karaktereinket nevelgetjük, a kapcsolataikat építgetjük vagy romboljuk. Magunk építhettük meg és rendezhettük be a Simek házait, olykor DLC-kel divatos ruhákat, házi állatot, de még hibrid autókat is vásárolhattunk nekik.

A Sims FreePlay után néhány napja minden országban elérhető lett a The Sims Mobile, ami már egy teljesértékű mobilos változata az eredeti sorozatnak. Ez az a játék, amire hosszú idő után vártam a Sims 2 után, egy Sims 3-as köntösbe bújtatva. Ugye ez volt az első kiadás amiben szabadon mászkálhattunk a városban, elmehettünk könyvtárakba, uszodákba, közösségi terekre vagy a közeli tóhoz pecázni.

Előtte ez csak kiegészítőkkel volt lehetséges, igaz a Sims 3 sem volt teljesen nyitott, kocsiba pattanva teleportálhattunk a helyszínek közt. Nos, ez a mobilos kiadásban sincs másképp: munkába járhatunk, szórakozhatunk, áthívhatjuk a szomszédokat egy kis szombat esti lazulásra. Plusz belepakolták a Sims 4 összes jóságát is a készítők. Ahogy azt már megszokhattuk, itt is tapasztalatpontokat kell gyűjtögetnünk, életcélokat aktiválnunk, amivel például új helyszínekre juthatunk el, vagy jobb bútorokra cserélhetjük a régieket.

A játék tele van tartalommal, egy percig sem volt azaz érzésem, hogy a fejlesztők ismét a megúszós formát választották volna: rengeteg opciónk van, akármit is csinálunk a játékban. Ami viszont változott a korábbi verziókkal ellentétben: a Sims Mobile INGYENES (!). Először nem igazán hittem a szememnek, hogy egy olyan játékot látok az EA-től, amiért nem kell az első játék után máris fizetnem, pedig a játék az alkalmazáson belüli vásárlások nélkül is kényelmesen játszható.

Persze ezekre is van lehetőségünk, ha nem vagyunk elég türelmesek: SimCash pakkokat vásárolhatunk, amikkel gyorsabban fejleszthetjük a Simeket. Bár az EA-nek elég nagy gyakorlata van a mikrotranzakciókban, mégis ezekkel a vásárlási opciókkal inkább csalásokhoz juthatunk hozzá, ahelyett, hogy az élvezhetőség jegyében kellene megvásárolnunk az 5-10 eurós csomagokat. A játékhoz egyelőre nem készültek kiegészítők, reméljük ez az iPhone-os verziónál sem marad el a jövőben, mi szívesen látnánk a korábbi epizódokhoz hasonló extra tartalmakat.

A Sims Mobile-t mindenkinek ajánlom, aki játszott már Sims játékkal, hiszen ingyenesen is játszható, és biztosan nem fog csalódni. Tegyetek egy próbát, töltsétek le iPhone-ra vagy iPadre és írjátok meg kommentekben, hogy mi a véleményetek a játékról.


The Sims Mobile letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad – ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmaz)

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!