imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri, adj nekünk egy tippet!


Szeptember 9-re ismét különleges eseménnyel készül az Apple, melynek a San Franciscó-i Bill Graham Civic Auditorium ad majd helyet. Az esemény meghívója is különleges, hiszen a Siri watchOS-ben látható kinézetére hasonlít. A felirat angolul pedig annyit tesz, hogy „Siri, adj nekünk egy tippet!”.

Az aki kicsit gondolkodott, egyből vette elő a készülékét, hogy megnézze, milyen Easter Eggeket találhatunk, ha ezt mondjuk a kedvenc személyi asszisztensünknek. Az Apple fejlesztőcsapata pedig szerencsére tartogatott nekünk meglepetéseket. Egyébként egészen eddig semmit nem árult el nekünk a Siri a jeles eseményről, de egy nappal a kezdés előtt már beadni látszik a derekát.

IMG_1929
Miért is ne? Szóval az lesz, hogy… várj csak, te nem vagy beavatva. Bocsi. Holnapig várnod kell, mint mindenki másnak.

Vaagy…. mégsem. De minden bizonnyal megváltoztatták a szövegeket, és most a szokásos stílus helyett egy kicsit viccesebb Sirit kaptunk Érdekes, hogy most nem igazán látszik az, hogy az adatbázisában a „Mit csinálsz most?” kérdésre bármi vicceset írtak volna. Ellentétben utalnak arra, hogy Siri éppen okul. Hogy miről az titok persze.

IMG_1928
Új trükköket tanulok

Kíváncsian várjuk, hogy milyen trükkökkel kápráztat majd el minket a Siri. Egyébként ténylegesen is ad tippeket, ami először furán hangzik, de tényleg hasznosnak tűnik. Siri szerint, ha valakinek kölcsön adunk valamit, akkor gyorsan fotózzuk le azzal a tárggyal, és így emlékezni fogunk rá később is. Így nem felejtjük ott a cuccainkat másoknál, vagy ha mégis, akkor legalább képen látjuk a tárgyakat. Viccet félre téve, ebből a válaszból se tudunk meg sokkal többet.

IMG_1926
Jól van, itt egy tipp: Készíts fotókat a barátaidról, ahogyan a kölcsönbe adott dolgaidat fogják, és így emlékezni fogsz erre később.

Van olyan válasz is már, amikor elárulja, hogy ténylegesen mi az a tipp, amit ennyire félt megosztani másokkal. Ilyenkor viszont egy olyan viccet mondd, amit Amerikában biztosan nem értenek. A magyarok viszont annál jobban.

IMG_1930
Oké, elküldöm neked mesterséges telepátiát használva. (Nem feltétlen elérhető minden országban)

De ami azt illeti modorban és stílusban is sokat fejlődött a kisasszony. A régi unalmasabb válaszok mellé ugyanis folyamatosan érkeznek új válaszok is, amiken vagy jót tudunk nevetni, vagy hasznosnak találunk. Már azt is egész jól kezeli, ha mi többet szeretnénk mint barátság, vagy esetleg Ted Mosbyt újrajátszva megkérjük a kezét.

IMG_1927
Továbbra sem fog minket úgy szeretni, de ezt egy szinten nem is várhatjuk el. (Keressek ré erre a weben? Csak vicceltem!)

Nektek egyébként elárulta a titkot?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!