imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri-ajánlások személyreszabása


Ahogy Siri folyamatosan fejlődött az évek során, úgy az automatikus ajánlások is elérték azt a szintet, amivel már van is értelme foglalkoznunk. Mutatjuk, hogy tudod testreszabni a Siri-ajánlásokat!

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia fejlesztések ellepték az iOS-t. Olykor kevésbé látványos, de mégis nagyon hasznos területeken mutatkoznak meg, amiről nem is gondolnánk, hogy egy önmagát generáló algoritmus végzi. Ilyennel találkozhatunk például fotózás közben is, de a rendszert teljes egészében átjárja az a robot, aminek a Siri-ajánlásokat is köszönhetjük.

De mik is pontosan a Siri-ajánlások? Az iOS folyamatosan elemzi a telefonon tárolt személyes adatokat, úgy mint az üzeneteket, e-maileket, interakciókat, fotókat és a többi. Ezek alapján kereshetünk telefonszámokra, nevekre, szövegrészletekre, illetve a Siri-alkalmazásjavaslatok widgetek segítségével alkalmazásokra.

Ezeket két helyen tudjuk testreszabni a rendszerben:

  1. Nyisd meg a Beállításokat
  2. Görgess le és koppints a Siri és keresés opcióra

Ezen beállítások közt konfigurálhatjuk, hogy mely alkalmazás adataihoz férhessen hozzá Siri és melyikekhez nem. Illetve kikapcsolhatjuk például a “Hey Sir” funkciót vagy letilthatjuk Siri működését zárolás közben.

A widgtek között megjelenő alkalmazás ajánlásokat a következő helyen kapcsolhatod ki és be:

  1. A főképernyőről lapozz a widgetek oldalra
  2. Görgess a lap aljára és koppints a Szerkesztés gombra
  3. Töröld ki vagy add hozzá a Siri-alkalmazásjavaslatokat
  4. Nyomj a Kész gombra
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!