imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri, aki Bronx utcáin tanult beszélni


Nehéz gyerekkor, kábítószerek, fegyverek, bűnözés, bandaháborúk. Feltehetően ezek vezethettek oda, hogy az egykor még a politikai korrektség zászlóvivőjének számító Siri olyan stílusban beszéljen, mintha egyenesen comptoni alvilágből szökött volna az iPhone-ba.

Még a legjobb szülőkkel is megesik időnként, hogy elejtenek egy-egy cifrább szókapcsolatot a gyerek előtt. Nincs ez másként Sirivel se, aki ugyan nem szülő, mégis hasonló kommunikációs stílus elvárt tőle. Nyilvánvalóan a mérnökök a fejlesztés során kínosan ügyeltek rá, hogy az asszisztens minden esetben a lehető legsemlegesebb, legpolkorrektebb választ adja a felmerülő kérdésekre. Néha azonban hiba csúszik a rendszerbe, ami indokolatlanul vicces szituációkat tud eredményezni…

A hétvége során nagyot ment a Redditen az egyik felhasználó által felfedezett hiba, amelynek következtében Siri egy teljesen ártatlannak tűnő kérdésre olyan választ ad, amit még Samuel L. Jackson Ponyvaregényben alakított karaktere is megirigyelne, különösen így Anyák Napja közeledtével.

Hogy előcsalogassuk az asszisztensben lakozó állatot, nem kellett mást tenni, csak megkérni, hogy definiálja nekünk az anya szót. Először semmi meglepő nincs a válaszban, szépen alaposan kifejti nekünk mind a főnévi, mind az igei jelentést. A móka és kacagás azután veszi kezdetét, hogy a „szeretnél-e hallani egy másik definíciót“ kérdésre igennel felelsz. Ekkor az asszisztens a következő jelentéssel rukkol elő csilingelő hangon:

It means, short for motherfucker

Hát, belekötni nem nagyon lehet a definícióba, valóban van egy ilyen jelentése is a mother szónak a világ bizonyos tájaink és kulturális közegein belül, de azért egy személyi asszisztens szájából hallani ezt, hát.. minimum meghökkentő.

Ahogy azt sejteni lehetett, Tim Cook, a polkorrektség pápája, azonnal rátenyerelt a Nagy Piros Gombra, amint a fülébe jutott a jelenség híre, éjnek-éjjelén saját két kezével berángatta a Siri csapatot, majd kijavíttatta velük a hibát, amit így mostanra már nem lehet reprodukálni. Szerencsére azonban az internet nem felejt, így ha mindig is arra vágytál, hogy legalább egyszer az életben halljad a Sirit káromkodni, itt a páratlan lehetőség:

Forrás: Cult of Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!