imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri elnémítása iOS-en


Kedves tőle, hogy mindig rendelkezésünkre áll, de nem mindig vagyunk kíváncsiak a mondandójára…

Noha itthon elég limitáltak a felhasználási lehetőségei, Siri azért néha tényleg hasznos tud lenni. Én személy szerint rendszeresen tőle kérdezem meg a várható időjárást, de ébresztőt és emlékeztetőket is szoktam beállíttatni segítségével.

Alapesetben ugyebár minden ilyen kérdésre és kérésre felolvas valamilyen választ megerősítés gyanánt. Hangosan. Erre pedig nem mindig, és nem mindenki kíváncsi, néha bőven elég lenne, ha csak szép csendben tenné a dolgát. Szerencsére van erre is lehetőség!

Siri
  • Menj a Beállítások > Siri és keresés menüpontjába
  • Görgess le egy kicsit és válaszd a Beszédhangos visszajelzés opciót
  • Majd döntsd el, hogy a három lehetőség közül melyiket szeretnéd:
    • Mindig bekapcsolt – értelemszerűen ilyenkor minden esetben beszélni fog.
    • Vezérlés a Csengetési kapcsolóval – ebben az esetben ha lenámítottuk a telefont az oldalsó némítópöcökkel, akkor a Siri nem fog hangvisszajelzést adni. Kivétel ez alól, ha mi kezdeményezzük a társalgást a „Hey Siri“ paranccsal, vagy ha Bluetooth eszközhöz, fejhallgatóhoz, vagy CarPlayhez vagyunk csatlakoztatva.
    • Csak kéz nélküli – az utolsó opciót választva csak a „Hey Siri“ parancsra ad hangos választ az asszisztens, illetve persze csatlakoztatott Bluetooth eszköz, fejhallgató vagy CarPlay esetén.
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!