imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri és Bing szakítottak


Hosszú idő után hirtelen ért véget a cupertinói sztárpár kapcsolata. A család ismerősei szerint a válás mögött Siri új kapcsolata áll. De ki lehet ez a rejtélyes harmadik fél? Állítólag egy jóval ismertebb, elterjedtebb és valamivel idősebb keresőmotor, akivel már korábban is volt viszonya az Apple virtuális személyi asszisztensének.

Magyar idő szerint tegnap este 6 óra környékén szemfülesebb felhasználók érezhettek valamifajta zavart az erőben, amikor Sirivel vagy a Spotlighttal valamire rákerestek. Történt ugyanis egy aprónak tűnő, viszont lényeges váltás a kereséseket végző motorban. Az eddig használt, a Microsoft által fejlesztett Binget a Google algoritmusai cserélték le. Az Apple hivatalos nyilatkozata szerint a lépés mögött a következetesség állt.

A Google keresőmotorjára történő váltással a Siri, valamint az iOS-es és macOS-es Spotlight konzisztensebb keresési élményt biztosítanak Safarival. Mind a Google-lel, mind a Microsofttal erős maradt a kapcsolatunk, és igyekszünk a továbbiakban is a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtani.

A következetesség tehát abban nyilvánul meg, hogy mostantól a Spotlight és a Siri is ugyanazt a webes keresési szolgáltató használja majd (Google), mint amit a Safari már évek óta használ. Persze a kiemelt pozíció nincs ingyen a Google számára, épp pár hete írtunk arról, hogy a Mountain View-i vállalatnak körülbelül 3 milliárd dollárjába kerül évente az elsőbbség.

A váltást megelőzően már hosszú ideje mindig a Bing találatait láthattuk minden egyes webes keresés során, és bár a Microsoft fejlesztése nem a legelterjedtebb keresőmotor, ebben a formában teljesen jól muzsikált. Egetrengető változásokat tehát nem fognak tapasztalni a felhasználók. Mi több, teljesen nem is kell nélkülöznünk a Binget már ami a képtalálatokat illeti, továbbra is megmarad az eddig bevált megoldás. Természetesen a Microsoft sem hagyta kommentár nélkül a dolgot, ilyen szépeket írtak:

Nagyra értékeljük a kapcsolatunkat az Apple-lel, és továbbra is rengeteg módon fogjuk megtartani a partneri viszonyunkat például a Bing Image Search-csel, hogy a lehető legjobb felhasználó élményt biztosíthassuk a felhasználóinknak. A Bing indulása óta minden évben folyamatosan növekedett, mára már minden harmadik PC-n ezen keresztül történik a keresés az Egyesült Államokban. A növekedés pedig tovább folytatódik. Ezen kívül a Bing más szolgáltatások keresési élményéhez is hozzájárul, ideértve a Yahoo-t (Verizon), az AOL-t, az Amazont vagy a Twitter többnyelvű képességeit is.

Ahogy haladunk előre, és ahogy egyre több fejlesztést hajtunk végre a mesterséges intelligencia területén, biztosak vagyunk benne, hogy a Bing úttörő lesz a még intelligensebb keresési élmény biztosításában a felhasználóink, és a partnereink számára egyaránt.

Ilyen izgalmak történtek hát, amíg te békésen aludtál.

Forrás: Macrumors

Közben legfontosabb híreink a webshopból: érkezett egy nagy adag AirPods, így ha már régóta fented rá a fogad, most érdemes ráhajtani egy példányra; ha megtetszett az iPhone 8, vagy az Apple Watch Series 3, akkor pedig már le is adhatod az előrendelési igényed annak érdekben, hogy mielőbb kézbe vehesd az újdonságokat.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!