imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri és Bing szakítottak


Hosszú idő után hirtelen ért véget a cupertinói sztárpár kapcsolata. A család ismerősei szerint a válás mögött Siri új kapcsolata áll. De ki lehet ez a rejtélyes harmadik fél? Állítólag egy jóval ismertebb, elterjedtebb és valamivel idősebb keresőmotor, akivel már korábban is volt viszonya az Apple virtuális személyi asszisztensének.

Magyar idő szerint tegnap este 6 óra környékén szemfülesebb felhasználók érezhettek valamifajta zavart az erőben, amikor Sirivel vagy a Spotlighttal valamire rákerestek. Történt ugyanis egy aprónak tűnő, viszont lényeges váltás a kereséseket végző motorban. Az eddig használt, a Microsoft által fejlesztett Binget a Google algoritmusai cserélték le. Az Apple hivatalos nyilatkozata szerint a lépés mögött a következetesség állt.

A Google keresőmotorjára történő váltással a Siri, valamint az iOS-es és macOS-es Spotlight konzisztensebb keresési élményt biztosítanak Safarival. Mind a Google-lel, mind a Microsofttal erős maradt a kapcsolatunk, és igyekszünk a továbbiakban is a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtani.

A következetesség tehát abban nyilvánul meg, hogy mostantól a Spotlight és a Siri is ugyanazt a webes keresési szolgáltató használja majd (Google), mint amit a Safari már évek óta használ. Persze a kiemelt pozíció nincs ingyen a Google számára, épp pár hete írtunk arról, hogy a Mountain View-i vállalatnak körülbelül 3 milliárd dollárjába kerül évente az elsőbbség.

A váltást megelőzően már hosszú ideje mindig a Bing találatait láthattuk minden egyes webes keresés során, és bár a Microsoft fejlesztése nem a legelterjedtebb keresőmotor, ebben a formában teljesen jól muzsikált. Egetrengető változásokat tehát nem fognak tapasztalni a felhasználók. Mi több, teljesen nem is kell nélkülöznünk a Binget már ami a képtalálatokat illeti, továbbra is megmarad az eddig bevált megoldás. Természetesen a Microsoft sem hagyta kommentár nélkül a dolgot, ilyen szépeket írtak:

Nagyra értékeljük a kapcsolatunkat az Apple-lel, és továbbra is rengeteg módon fogjuk megtartani a partneri viszonyunkat például a Bing Image Search-csel, hogy a lehető legjobb felhasználó élményt biztosíthassuk a felhasználóinknak. A Bing indulása óta minden évben folyamatosan növekedett, mára már minden harmadik PC-n ezen keresztül történik a keresés az Egyesült Államokban. A növekedés pedig tovább folytatódik. Ezen kívül a Bing más szolgáltatások keresési élményéhez is hozzájárul, ideértve a Yahoo-t (Verizon), az AOL-t, az Amazont vagy a Twitter többnyelvű képességeit is.

Ahogy haladunk előre, és ahogy egyre több fejlesztést hajtunk végre a mesterséges intelligencia területén, biztosak vagyunk benne, hogy a Bing úttörő lesz a még intelligensebb keresési élmény biztosításában a felhasználóink, és a partnereink számára egyaránt.

Ilyen izgalmak történtek hát, amíg te békésen aludtál.

Forrás: Macrumors

Közben legfontosabb híreink a webshopból: érkezett egy nagy adag AirPods, így ha már régóta fented rá a fogad, most érdemes ráhajtani egy példányra; ha megtetszett az iPhone 8, vagy az Apple Watch Series 3, akkor pedig már le is adhatod az előrendelési igényed annak érdekben, hogy mielőbb kézbe vehesd az újdonságokat.

MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!