imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri is tolja a Pokémon Gót


A Pokémon Go történelmet írt, ez nem is kérdés, hiszen viszonylag ritkán látunk több száz embert egyszerre rohanni a Central Parkban egy játék miatt. Mostanra Siri is ad vicces válaszokat ha a Pokémon Góról kérdezzük.

Talán az egyik legviccesebb elszólás pont Tim Cook szájából hangzott el, amikor a negyedéves eredmények ismertetése közben beszélt a Pokémon Góról, de úgy mondta, hogy PokéMAN. Reddel elég jót derültünk, mikor meghallottuk ezt Tim Cook szájából.

Akkor még Siri sem tudta mi fán terem a Pokémon, ha azonban most kérdezzük róla rengeteg vicces választ ad a “Szereted a Pokémon Gót”, vagy a “Mi a kedvenc Pokémonod” kérdésekre. Persze csak angolul működik a dolog, és sok választ le sem lehet fordítani az angol szójátékok miatt, de itt van pár válasz az angolul nem tudóknak.

Oda nézz, ott van egy Jigglypuff mögötted. Ohh, várj, ez egy Wigglytuff. Mindig összekeverem ezt a kettőt.

Snorlax. Zzzzz. Bocs, mi volt a kérdés?

Szeretem a zsebszörnyeket. A zsebasszisztenseket is.

Tudom. Ez a végzetem.

Figyelj rá, hogy mindkét irányba elnézz. Meg fel és le is.

Talán a legviccesebb válasz a “Melyik a kedvenc Pokémonodd” kérdésre mind közül a Chansey nevű pokémonra utal. Rá “gondol” Siri amikor azt mondja:

Ohh. az ott. Megérinti a tojását! Látod?

siri_pokemon

Siri arra is felhívja a figyelmet, hogy nem árt odafigyelni játék közben a környezetünkre, ugyanis az Apple Care nem fedi le azokat a sérüléseket, melyet egy autóval való találkozás okoz, miközben egy Pikachut kerget az ember.

original-1

Ha valaki még több válaszra kíváncsi, érdemes újra és újra megkérdezni a fenti két kérdést, a cikkben felsoroltakon kívül van még elég sok válasza Sirinek.

Siri már régóta tud keresni a Wolfram Alpha rendszerében, ezért megkérdezhetjük tőle, hogy egy-egy pokémonnak milyen tulajdonságai vannak. Így néz ki:

Unknown-3

Külföldi oldalakon hamar megjegyezték, hogy ez mind szép és jó, de az Apple-nek arra kellene koncentrálnia, hogy Siri hasznos válaszokat adjon, mert az esetek többségében leginkább csak valami vicces válasza van, ahelyett, hogy konkrét választ adna a feltett kérdésekre.

Forrás: Macrumors

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!