imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri már várja az Apple Watch megjelenését


Ahogy azt már megszokhattuk, az Apple szigorú szabályai és kőkemény üzletpolitikája mellé minden termék esetében tartozik egy kis humor is. A Siri megjelenése óta a fejlesztők eme vágyaikat a Siribe táplált többé-kevésbé vicces válaszokkal élik ki. Nem történik ez másképp az Apple Watch-csal kapcsolatban sem.

Ugyanis, ha személyi asszisztensünket kérdezzük a Watch-csal kapcsolatban, mindig próbál egy kicsit humorosan válaszolni, persze a kérdés megválaszolása mellett. Ugyanígy tesz, ha arról kérdezősködünk, mit csinált addig, amíg nem zaklattuk kérdéseinkkel/kéréseinkkel.

Mivel sajnos az iOS 8.2 frissítéssel nem érkezett magyar nyelvi támogatás a Sirihez, és ez várhatóan sajnos a 8.3-ban sem változni, ezért a kérdéseket még csak más nyelveken tudjuk neki feltenni (én angolul és németül próbáltam, mindkét alkalommal hasonló válaszokat kaptam a Siritől). A nyelvekről egyébként még annyit, hogy az iOS 9 – amely valószínűleg a következő verziószám lesz az iOS 8.3 után – bizonyosan sok nyelvi újdonságot fog tartalmazni, tehát van rá remény, hogy a csak magyarul beszélő felhasználók is élvezzék a személyi asszisztens által nyújtott szolgáltatásokat. Persze, az hogy ismerje a magyarországi mozikat, színházakat, éttermeket és ezek kínálatát meg tudja jeleníteni – amely a felhasználás teljes élményét nyújtaná – az egy következő lépés lesz. De hát ne legyünk telhetetlenek, mindent csak lépésről lépésre.

Tehát akinek van kedve, próbálja meg feltenni a következő kérdéseket, elég nagy valószínűséggel kapja majd meg azokat a válaszokat amelyeket én is. Kezdjük egy gyors kérdéssel: „When will Apple Watch be released?” – azaz, hogy mikor jelenik meg a Watch.

Siri Apple Watch

Siri még arra is figyelmeztet minket, hogy mikor a boltba belépünk, semmiképp se felejtsünk el köszönni neki, hiszen az órába is beköltözik majd. Egyébként lehet látni, hogy április 24-et ír megjelenésnek, ami sajnos itthon nem pontos egy kicsit sem. A következő körben arról kérdeztem mit csinált éppen. Siri-resposes-on-Apple-Watch-iPhone-screenshot-003

Ahogy azt láthatjátok többféle válaszlehetőséget is beleprogramoztak a fejlesztők erre az egyszerű kérdésere, de közös bennük, hogy mind valamilyen módon kapcsolódik az Apple Watch-hoz. Az, hogy mennyire viccesek a válaszai emberfüggő, de én jókat mosolyogtam rajta. Az „alumin-ium” egyébként egy utalás Jony Ive tökéletes brit kiejtésére, amin Steve Jobs is sokat viccelődött annak idején. 

Az órán egyébként szerintem sok új funkciót fog kapni kedvenc Sirink, hogy ezáltal még jobban a szolgálatunkra tudjon lenni. Gondolok itt ilyenekre, hogy pl. „What is my heart’s BPM?”, vagy hogy „How fast am I running at the moment?” Az biztos, hogy Sirivel a lehetőséget tárházát nyitotta meg anno az Apple, és hogy sok újdonságot tartogat még nekünk. Főleg, mivel már lehetőség van nyílt forráskódúan szerkeszteni és személyre szabni. De erről később.

Az ötlet forrása: iGen.fr

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!