imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Siri támogatást kapott a Spotify


Az Apple Music és a Spotify már a kezdetek óta konkurensek, mindkettő nagy erőkkel próbálja elhappolni egymás elől az ügyfeleket. Az Apple eddig nem mindenben segítette versenytársát, azonban most úgy tűnik, hogy sikerült dűlőre jutniuk!

A zenei streaming szolgáltatások piacán a két legnépszerűbb versenyző igencsak fej-fej mellett halad, legalábbis az iPhone felhasználók körében biztosan. Bátran kijelenthetjük, hogy aki eddig nem élt az online zenehallgatás lehetőségével, az bizony vakarhatja a fejét, hogy végül is melyik szolgáltatónál kötelezze el magát.

A kérdés valóban nem egyszerű, hiszen az Apple Music-nak és a Spotify-nak is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Utóbbi esetében a 3 hónapos próbaidőszak lehet az igazán kecsegtető, az Apple szolgáltatásában pedig az, hogy a gyári Zene alkalmazásba van integrálva, ezáltal élvezhető a rendszerbeli teljes kompatibilitás által nyújtott kényelem, például a Sirivel való vezérlés.

A friss hírek szerint azonban ez már nem lesz különösen kiemelendő az Apple Music esetében, hiszen mostantól a Spotify-t is támogatja majd a vállalat személyi asszisztense. 2 hónapja már írtunk róla, hogy a népszerű kompetitor egy Time to Play Fair nevű kampány keretében próbálta elérni, hogy az almás vállalat biztosítson egyelő esélyeket számukra az iOS platformon.

Kiderült, hogy végül is sikerült a két cégnek megegyezni, és a Spotify alkalmazást a legfrissebb verzióra (8.5.26) frissítve máris megkérhetjük Sirit, hogy játsszon nekünk valami szépet, vagy éppen valamelyik kedvenc dalunkat, de stílus alapján is leadhatjuk a rendelést. A funkció elérhetővé tétele mindenképpen hiánypótló, azonban határozottan felvet néhány kérdést.

Feltételezhetjük, hogy az Apple nem véletlenül fukarkodott eddig a Siri támogatással a konkurencia számára, hiszen nagy erősségnek számított az integritás a saját szolgáltatásuk esetén. Továbbá a már említett negyedéves ingyenes próbaidőszak is inkább a Spotify malmára hajtotta a vizet, hiszen az Apple Music visszatért az egy hónapos demó időtartamra.

Lehetséges, hogy az Apple-nek valamilyen hamarosan debütáló nagy ütőkártya lenne a kezében, ami akkorát húz majd az ügyfélszámon, hogy ez a kis engedékenység nem is számít jelentősen? Vagy csupán arról lenne szó, hogy a vállalat igyekszik akkor is a felhasználók kedvében járni, ha nem az általa nyújtott szolgáltatást veszik igénybe? Nos, egyelőre nem tudjuk, de nagyon kíváncsiak leszünk, hogy a közeljövőben előrukkolnak-e valami nagyobb újítással az Apple Music tekintetében.

Ti mit gondoltok, az Apple csak szimplán próbált “jófej” lenni az elégedetlen felhasználókkal, vagy inkább valamilyen titkos stratégia bújthat meg a háttérben?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!