imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri új nyelveket tanul


Fénysebességgel kattintottam arra a hírre, miszerint az Apple több álláshirdetést is feladott, különböző anyanyelvű emberek számára a Siri fejlesztéséhez. Kicsit reménykedtem, hogy a magyar is a kilenc új nyelv egyike lesz.

Sajnos azonban nem ez a helyzet. Majdnem két hete jelentek meg az Apple honlapján azok az álláshirdetések, melyekben új munkatársakat keresnek a Siri fejlesztéséhez, akik az alábbi nyelvek valamelyikét beszélik anyanyelvi szinten: norvég, török, dán, arab, brazil portugál, svéd, holland, thai és orosz. Az álláshirdetésekben konkrétan megjelölik, hogy a Siri új nyelvekre tanítása a feladat.

A heti 40 órás munkához a nyelvtudás mellett természetesen kiváló fejlesztői tudás és tapasztalat is szükséges. Az álláshirdetés kifejezetten kitér arra, hogy minimális felügyelet mellett kell végezni a munkát, viszont minőségi kódot kell szállítani határidőre.

A WWDC-n egyébként nem jelentett be semmi ezzel kapcsolatos iOS újítást az Apple, ezért elképzelhető, hogy nem a 8.0-ban, hanem egy későbbi verzióban érkeznek az új nyelvek. Az egyik Sirivel kapcsolatos – általunk is tesztelt – újítás az volt, hogy most már a „Hey Siri” paranccsal is aktiválhatjuk a virtuális asszisztenst ha töltőn van az iPhone.

Forrás: MacRumors.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!