imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Siri végre a podcastokat is ismeri


Egyike vagyok annak a maréknyi magyar iPhone felhasználónak, aki mindennap használja Sirit, az Apple beszédfelismerő asszisztensét. Ma egy fájdalmas hiányossága befoltozásra került, Siri ugyanis ezentúl a podcastokat is kezeli.

Az Apple Podcasts alkalmazásának ma jelent meg a 2.1-es verziója. A frissítés kényelmesebb felhasználói felületet ígér, amellett, hogy Sirit is megtanították podcast műsorok elindítására. Őszintén szólva eddig sem értettem a podcastokkal kapcsolatos tehetetlenséget, és kizárólag azért bocsájtottam meg ennek a derék Sirinek, mert mindig nagyon szép brit kiejtéssel mondta: “I’m sorry, Bence, I can’t play podcasts for you”. Érezni lehetett hangjában az őszinte megbánást.

De ennek vége! Mostantól még egyel kevesebb dolog miatt kell az iPhone-t elővennem a zsebemből menet közben. Ha valaki esetleg nem ismerné Sirit, rengeteg funkciót tesz elérhetővé hangvezérlés útján, viszont magyar nyelven sajnos nem használható. Cserébe angolul, németül, franciául, spanyolul és néhány ázsiai nyelven is készséggel áll rendelkezésre. Én leggyakrabban telefonhívásokat kezdeményezek, zeneszámokat indítok el, illetve naptárbejegyzéseket, emlékeztetőket és ébresztőórát állítok be segítségével.

A Sirivel használatos parancsokról itt lehet bővebben olvasni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!