imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Sirin és a Mesterséges Intelligencia fejlesztéseken lehet a hangsúly a WWDC-n


Kevesebb, mint egy hét múlva veszi kezdetét a WWDC, az évente megrendezésre kerülő Apple-fejlesztőknek szánt banzáj. Egy ismert elemző szerint, idén főleg Siri és az Apple MI fejlesztései lesznek a legnagyobb bejelentések. Akár még egy új Siri-eszközt is bemutathat a vállalat a következő héten.

Idén látszólag jóval kisebb a WWDC körüli felhajtás, nem úgy, mint tavaly, amikor jelentősen átalakult például az iOS és számos újítást, illetve új hardvereket is bemutattak. Ha hihetünk a Loup Ventures elemzőjének, akkor idén jelentősen kevesebb olyan új dolog kerül majd elő, ami a felhasználói oldalról jelent változást. Gene Munster szerint az Apple mérnökei főleg a motorháztető alatt lapuló technológiákra fókuszáltak az elmúlt esztendőben.

Az elemző úgy véli, az Apple összeköti és egy framework formájában lehetővé teszi majd a fejlesztők számára, hogy a frissített Core ML keretrendszert házasítsák az ARKittel, amely a kiterjesztett valóság fejlesztéseknek ad otthont. A deep learning technológiákra is nagy hangsúlyt fektettek, ami főleg a Siri-képes eszközökben hozhat érzékelhető változást, különösen fókuszálva az idén megjelent HomePod-ra.

Látszik, hogy az Apple még valamelyest keresi az eszköz útját, hiszen egyelőre csak korlátozott eléréssel dobták piacra, illetve a konkurens termékekhez képest korlátozottak is a saját márkás hangszóró képességei. Munster úgy véli egyébként, hogy a tavaly bemutatott HomePod termékvonal idén új készülékkel bővül majd: az idei WWDC-n egy olcsóbb Beats brandelt Siri-hangszórót mutathat be az Apple.

A kép illusztráció.

Állítólag ez valamelyest pénztárca barátabb lehet a HomePodhoz képest (és reméljük hazánkban is elérhető lesz), ezt egyébként már többen is betippelték. Körülbelül 200-250 dolláros USA nettó árat pletykálnak, ez körülbelül egy árfekvésű lehetne a konkurenciával, 100 dollárral a HomePod alatt. Azt pontosan nem tudni, hogy mi a terve az Apple-nek egy ilyen termékkel.

De ha visszaemlékszünk, akkor tavaly a HomePod kapcsán elmondták, hogy elsősorban kiváló zenei élményt biztosító eszközt szeretnének készíteni, ami fel van vértezve az otthoni asszisztens funkciókkal. Jelenleg a Beats kínálatában egyetlen Bluetooth hangszórót találunk, tehát ha lesz új termék az vélhetően megkapja majd a Siri integrációt.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!