imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Smart HDR kikapcsolása iPhone-on


Alapvetően szuper funkcióról van szó, de ha mégis úgy döntenél, hogy nincs rá szükséget, ki is kapcsolhatod ám. Mutatjuk, hogyan!

Hogy mi az az a HDR, arról Pat írt részletesen. Röviden arról van szó, hogyha szélsőségesek a fényviszonyok – például a kép egyik fele nagyon világos, a másik fele árnyékos – akkor az iPhone több képet is készít egyszerre: egy olyat ahol a világos rész részleteire fókuszál és egy olyat, ahol a sötétére. Majd ezt a két (vagy több) képet összeolvasztja egyetlen képpé, így nem vesznek el a részletek a fényviszonyok ellenére sem.

Az iPhone XS, XS Max és XR készülékekben található Smart HDR funkció neve elég beszédes: ugyanaz, mint a HDR, csak okosabb. Ez itt azt jelenti, hogy az erős processzort, a fejlett algoritmusokat és a gépi tanulást kihasználva a telefon még jobban tudja, hogy mit és hogyan kell összeilleszteni, aminek természetesen jobb, részletesebb fényképek lesznek a végeredményei.

Legalábbis, ha jól vannak kalibrálva az algoritmusok. A Smart HDR funkció volt ugyanis a ludas az új telefon megjelenésével párhuzamosan berobbanó „beauty gate“ botránynak is. Látható tehát, hogy nem minden esetben előnyös a Smart HDR használata. Még szerencse, hogy könnyen kikapcsolható!

  • Nyissuk meg a Beállításokat
  • Látogassunk el a Kamera menüpontba
  • Alul húzzuk kikapcsolt állapotba a Smart HDR melletti csúszkát

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!