imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így küldhetsz SMS-t Mac és iPad készülékedről


Az iOS 8 és a Mac OS X Yosemite új funkciói közül az Apple készülékek együttműködésével kapcsolatosakat vártuk a legjobban. A hétfői iOS 8.1 megjelenése óta a Continuity szolgáltatások mindegyik elérhető. Megmutatjuk, hogyan kapcsolhatod be az SMS továbbítást.

Az Apple új operációs rendszereivel minden eddiginél nagyobb az együttműködés különböző Apple készülékeink között. A Continuity néven emlegetett szolgáltatások egyik legjobban várt eleme, az SMS továbbítás azonban csak a hétfőn megjelent iOS 8.1-es verzió telepítése után működik. Néhány egyszerű lépésben megmutatjuk, hogyan fogadhatsz és küldhetsz SMS-eket iPad, iPod Touch és Mac készülékeidről.

Figyelem: Ahhoz, hogy működjön az SMS továbbítás funkció, mindenképpen szükséged lesz egy iPhone-ra, és legalább egy másik iOS vagy Mac készülékre. Az iOS készülékeknek a 8.1-es verziószámú szoftvert kell használniuk, a Mac-nek pedig a Yosemite frissítésre van szüksége. A Yosemite telepítéséhez itt adunk segítséget, az iOS készülékek frissítését pedig a Beállítások – Általános – Szoftverfrissítés menüben tudod elvégezni, vagy csatlakoztasd készüléked a Mac-es vagy PC-s iTunes programhoz, és fel fogja ajánlani a frissítést, amennyiben elérhető. További feltétel, hogy az iPhone üzenetek beállításai közt engedélyezzük, az e-mail cím használatát üzenetek fogadására.

Először az iPhone-unkon kell bekapcsolni a funkciót. Ezt a Beállítások – Üzenetek – Szöveges üzenetek továbbítása menüben tehetjük meg. Valamennyi SMS továbbításra képes készülékünket külön kapcsolóval tudjuk szabályozni. Azok, akik angol nyelven használják a rendszert, a következő menüpontokat keressék: Settings – Messages – Text Message Forwarding.sms_tovabb_ios

Ezután a kiválasztott készülékek kijelzőjén megjelenik egy kód, amit az iPhone-on kell beírnunk, ezzel biztosítva, hogy azt a készüléket válogattuk ki a listából, amire valóban gondoltunk. Ha ezzel megvolnánk, már működik is az SMS továbbítás.

sms_pass

Akárcsak iOS-en, a Mac-es Üzenetek (Messages) alkalmazásban is az iMessage-ektől eltérően zöld színű buborékokban jelennek meg az SMS-ek. Az SMS továbbítás használatával ezentúl többek között Safariból és tudunk közvetlenül új SMS-t írni, ha rákattintunk egy weboldalon megjelenő telefonszámra, és kiválasztjuk az SMS opciót. Így egyébént MMS üzenetben akár kép- vagy hangfájlokat is küldhetünk, bár valószínűleg ezt a lehetőséget nagyon kevesen fogják igénybevenni.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!