imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Soha ennyien nem használtak még iPhone-t az USA-ban


Úgy veszik az amerikaiak az iPhone-t, mintha kötelező lenne. Soha nem volt még ennyi Apple okostelefon tulajdonos az Egyesült Államokban. A comScore MobiLens Plus felméréséből az is kiderül, melyik a legnépszerűbb széria, és hogy épp miként áll az iPhone 7.

Bár már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Apple, az Egyesült Államokat nehéz lekörözni ezen a téren. Olyan, mintha minden 10. életévét betöltött állampolgárnak alanyi jogon adnának az első személyigazolványa mellé egy iPhone-t. Összesen 85,8 millió, 13 évnél idősebb személy használ valamilyen Apple okostelefont az Egyesült Államokban – derült ki a comScore három hónapig tartó felméréséből.

A növekedés jórészt az iPhone 7-nek köszönhető, ami bár nem startolt olyan sikeresen, mint annak idején az iPhone 6, de úgy látszik, pár ingadozó felhasználót azért át tudott csábítani az Apple oldalára. Jelenleg a készülékek közel 15%-a, azaz megközelítőleg 12,6 millió példány iPhone 7 vagy 7 Plus. A legnépszerűbb modellek továbbra is az iPhone 6 és 6s, 33,4 millió használatban lévő készülékkel.

Annak ellenére, hogy milyen jó visszhangokat kapott az iPhone SE a felhasználók körében, a régi-új típusból csak 3 millió példányt használnak az amerikaiak. Ennél még a már igencsak öregecskének számító iPhone 3G, 3GS, 4 és 4s készülékek is nagyobb számban képviseltetik magukat a piacon a 4,1 milliós összesített példányszámukkal.

Az elemzőcég az iPhone 8-nak is csupa jót jósol. Úgy számolnak, hogy mivel több mint 70 millió két évnél öregebb iPhone van forgalomban, az emberek valószínűleg nagy számban fognak majd váltani az új üdvöskére. A berendelt OLED panelek alapján úgy tűnik, az Apple is hasonló reményekkel készül a szeptemberi bemutatóra.

Ami az iOS-t illeti, a comScore szerint nagyjából 43%-os a rendszer elterjedtsége a 13 évnél idősebb felhasználók körében. A listavezető továbbra is az Android 54%-kal; a többi, kevésbé sikeres rendszer pedig a maradék 3%-on osztozkodik. Érdekes alaposabban szemügyre venni a fenti ábrát, mivel jól látszik, mennyire megváltoztak a felhasználói szokások az elmúlt 10 évben.

Érdekes adalék, hogy a Consumer Intelligence Research Partners alias CIRP is végzett egy a comScore-éhoz hasonló felmérést. Náluk 132 milliós iPhone felhasználótábor jött ki. A kutatások közti különbségek két okból fakadhatnak: 1.) a CIRP nem húzta meg a felmérés alsó határát 13-évnél, tehát ha jók a számaik, akkor az azt jelenti, hogy durván 42 millió iPhone lehet az ifjúság kezében, ami azért elég sok, bár nem tartom elképzelhetetlennek sem. 2.) Rosszak a számaik. Erre is megvan a lehetőség, mivel csak 500 adatközlő adataiból számolták az eredményeiket, ami azért nem túl vaskos szám.

Forrás: Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!