imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Soha ilyen közel nem volt még az Apple Pay Magyarországhoz


A hírek szerint az Apple a WWDC-vel párhuzamosan, júnus 13-án hétfőn elindítja mobiltárca-szolgáltatását egy újabb európai (ám nem uniós) országban, Svájcban. Ha lassan is, de egyre közelebb kúszik hozzánk is az Apple Pay, ugyanakkor sajnos valószínű, hogy nekünk még egy kicsit várnunk kell, mire itt is elérhetővé válik.

Szentgotthárdtól Svájc légvonalban kb. 440 kilométer, azonban jelenlegi tudásunk szerint viszonylag kevés gép indul Vas megyéből az alpesi országba, úgyhogy forduljunk más közlekedési járművek felé. Ha az A2-esen autózva nézzük a távolságot a schalkli osztrák-svájci határátkelőig, az is csupán 625 kilométer. A hír két szempontból is fontos: egyrészt ha igaz, Svájc lesz a második európai ország, ahol bemutatkozhat az Apple Pay, és ők lesznek az első kontinentális ország, ahol ez megtörténik, hisz a britek a maguk „fényes elszigeteltségükben” (ld. Benjamin Disraeli) mindig is külön utakon jártak a kontinentális Európához képest. Az Apple Pay jelenleg az Egyesült Államokban, Kínában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Szingapúrban érhető el.

Apple Pay

Úgy néz ki tehát, hogy mégsem Hong Kong lesz a következő állomás, hanem az órák (bár az okosórák, így az Apple Watch is odavert a svájci órapiacnak), bicskák, csokoládék és offshore vagyonok hazája. Érdekes lesz megfigyelni, hogy milyen ütemben fog elterjedni Svájcban az Apple Pay. Az Egyesült Államokban eredetileg hat óriásbankkal kötött megállapodás után indult el a szolgáltatás, ma pedig már több mint ezer pénzintézeti partnerrel kötött együttműködést az Apple, de ugyanilyen gyors terjedés volt megfigyelhető Kanadában és Szingapúrban is. Vicces egyébként olvasni a hozzászólásokat a 9to5Macen, ugyanis olyan európai országok felhasználói panaszkodnak, hogy „bezzeg nálunk sose lesz Apple Pay”, mint Olaszország vagy Belgium.

A forrás nem tartja kizártnak, hogy a WWDC-n is szót fognak ejteni az Apple Pay svájci debütálásáról, de ha nem, úgy fény derülhet arra is, hogy vajon tényleg bevonják-e a szolgáltatásba az iMessage-t, amivel a tervek szerint pénzt is küldhetünk majd ismerőseinknek.

Forrás: 9to5Mac.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!