imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Soha ne menj törött androidos telefonnal az első randira!


Egy felmérés szerint az okostelefonok manapság már olyannyira hozzátartoznak az összképünkhöz, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen márkájú telefonnal érkezünk az első randira. Az meg főleg nem, hogy milyen állapotban van az a mobil.

Évekkel ezelőtt még azzal lehetett kitűnni a tömegből, ha iPhone-od volt. Egyből sznobnak, hivalkodónak és megvezetett birkának hívtak a környezetedben tartózkodók. Mostanság viszont már annyira elterjedtek az Apple telefonjai, hogy természetes, ha valaki ilyennel rendelkezik, sőt, a közvélemény kifejezetten különcnek tartja azokat, akik az androidos tábort erősítik.

a_068_aa_26102016_376749_gettyimageshungary_eza-e1487162777460

Szerencsére azért nem ennyire tragikus a helyzet. A megkérdezettek nagy többségét nem befolyásolja, hogy milyen telefonod van. Míg a megkérdezettek 10,8%-ára gyakorol pozitív hatást egy iPhone-os randipartner, addig az androidosoknál csak a 8,1%-ára. Ellenben az iOS eszközzel rendelkezők egy hangyányit több ellenszenvet is képesek kiváltani (4,4%), mint a konkurens rendszert használók (4,3%). Az, hogy ez pontosan mit is árul el az androidosokról és az iPhone-osokról, nem igazán világos; az viszont ebből biztosan kiderül, hogy egy drága telefon ugyanolyan státusszimbólum tud lenni, mint a luxusautók vagy a márkás ruhák.

Arról is sokat lehetne vitatkozni, hogy kinek mi a drága vagy ki hogy értelmezi a luxust. A felmérés szerint igenis számít, hogy az a bizonyos első üzenet zölden vagy kéken jelenik meg a túloldalon. A helyzetedet csak tetézheti, ha a telefonod kijelzője be van törve, és ezt esetleg még reklámozod is magadról. Nem értek a pszichológiához, de tudat alatt ez rengeteg mindent elárulhat a telefon tulajdonosáról: a jelen tanulmány szerint így a nők körében 86%-kal kevesebb esélyed lesz a randizásra, ha törött a telefonod.

0860f23982fce7109bc706051330ef96-746x419

Szóval, ha baleset érte az iPhone-odat, akkor mélyen dugd el a zsebedbe és vegyél fel egy elegáns órát, hogy a csaj semmiképp se vegye észre a képernyőt átszelő bakit. Egyébként is előnyösebb a randi során lehalkítani és félretenni a telefont, hogy még csak véletlenül se zavarja meg a meghitt perceket a mobilod pittyegése, és egymással foglalkozzatok, ne pedig a Facebookon lógjatok.

Forrás: The Verge

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!