imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Soha ne noszogasd akaratuk ellenére mozgásra az embereket


Legalább is ha alkalmazáskészítő vagy. Ezt a tanulságot lehet levonni a Google Maps pár napot sem megélt apró funkciójának történetéből. Tanmese arról, hogy jobb a lustákat békén hagyni.

Történt múlt héten, hogy a Google hozzáadott egy új, egyelőre csak tesztfázisban lévő kísérleti funkciót az iOS-es Google Maps-hez a felhasználók egy részénél. Felpattanva a modern trendekre, ez is egy, az egészséges életmódot promotáló kis apróság volt, amelynek mindössze annyi volt a bűne, hogy a keresett útvonalak mellé megjegyezte, hogy ha nem kocsival vagy tömegközlekedéssel, hanem gyalog tennéd meg azt, akkor azzal mennyi kalóriát égetnél el. De ezt sem bántóan, hanem aranyos minimuffinokba átszámolva. Körülbelül így:

Ezzel a sétával körülbelül 1823 kalóriát égetnél el – ez majdnem 17 minimuffin ????

Ki tudja, mi okból, valamiért ez kicsapta a biztosítékot egy csomó triggerelt felhasználónál. Jöttek az anyázások, hogy: “és a mozgássérültek?”, “és az étkezési zavarosok?”, “és az emberi jóérzés, úgy általában?” meg hasonlók. De olyan szinten, hogy a Google kénytelen volt visszahívni a cukormentes protein muffinokat és azonnal véget vetni az ártatlannak induló funkciónak.

Azok egyébként, akik nem a politikai korrektségre hivatkozva küldték el a Google-t melegebb éghajlatra, leginkább két dolgot kritizáltak. Egyrészt, hogy oké, hogy csak becslésről van szó, de azért legalább a felhasználó nemét, testmagasságát és súlyát bekérhetné az app, mert ezek nélkül tényleg kicsit hasraütésszerű lesz a végeredmény. Másrészt, hogy azért egy kikapcsoló gombot mellékelhettek volna a pszichoterror mellé. Nincs kizárva, hogy a Google majd valamikor visszatér a megoldással, kicsit finomítva rajta és beépítve a kritikákat, mindenesetre a tanulságot mostanra már biztosan levonták:

jobb az embereket békén hagyni.

Winston Churchill is megmondta, mégis 91 évet élt. Naugye.

Akinek erre van igénye, az majd vesz magának egy okosórát vagy fitneszkarkötőt, aki viszont szeretne lelkiismeretfurdalás nélkül inkább kocsikázni, azt szerencsésebb nem cseszegetni.

Amúgy tudtad, hogy ha elsétálsz a Holdra, 1 400 344 433 minimuffinnyit is égethetsz?

Forrás: The Verge

Ha te inkább azok közé tartozol, akik szívesen mozognak, és az se zavar, ha erre néha figyelmeztetnek is, ha esetleg elfelejtetted volna, akkor az Apple Watch kiváló választás lehet. Kiváltképp az akciós modellek, amiből most nem lesz nehéz ízlésednek megfelelőt találni, annyi van.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!