imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Soha nem adja fel a trollkodást az Apple


Az Apple nem a legviccesebb cégek egyike – bár az utóbbi időben üde színfoltot képvisel Craig Federighi, aki rendszeresen süt el poénokat azokon a keynote-okon ahol előad. Ettől függetlenül kedvenc kaliforniai cégünk is szívesen viccelődik néha, akár egész váratlan helyeken is.

Tegnap este jelent meg az Apple Watch-ra az eddigi legjelentősebb szoftverfrissítés, a watchOS 2. Valószínűleg a számtalan újdonság böngészgetése közben jutott el Mike Rundle is a Digital Touch használatát bemutató hivatalos Apple támogatási oldalra, ahol elsőre semmi különöset nem veszünk észre – bár az oldal tetején látható GIF szokatlan megoldás a cégtől. Görgessünk azonban az oldal aljára, ahol azt az új funkciót láthatjuk, hogy mostantól az órán is hozzáadhatunk kontaktokat a Friends listához:

Apple Watch rickrolled

Elsőre itt sincs semmi különös látnivaló, azonban nézzük csak meg közelebbről az illusztrációként szolgáló képet az Apple Watch kijelzőjéről, és olvassuk össze a monogramokat az óramutató járásával megegyező irányban:


watch-friends-watchos2

Bamm! Ez bizony egy rickroll, méghozzá egészen igényesen kivitelezve, meghajlunk az illusztrációkat készítő kolléga zsenialitása előtt. Ha esetleg valakinek nem lenne meg a néhány éve a csúcsra járatott internetes mém, akkor itt az idevágó szócikk egy részlete a Wikipédiáról:

A rickrolling egy internetes mém, amiben valaki megad egy linket, ami állítása szerint valami, az éppen tárgyalt témához releváns tartalomhoz vezet, ehelyett azonban Rick Astley Never Gonna Give You Up című videoklipjére mutat. Aki rákattint és látja a klipet, arra azt mondják, hogy rickrollozva lett.

A rickrolling egyébként igencsak kedves mém az Apple számára, ugyanis nem ez az első eset, hogy elsütötték, bár talán ez az eddig legkifinomultabb megoldás. Nézzük meg például a Control Center használatáról szóló támogatási cikkben szereplő illusztrációt (az angol nyelvű oldalon):

Control Center

A rickrollinggal való trollkodás régre nyúlik vissza az Apple-nél. Az iOS 6 beta 4-ben megváltoztatták a YouTube videók beágyazásának módszerét. A változásokról a fejlesztők számára készített changelogban az alábbi szerepelt az témához kapcsolódó részen:

Az iOS 6-tól kezdve az alábbi formátumban többé nem lehet YouTube videókat beágyazni: http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0 Ezek az URL-ek a továbbiakban a YouTube weboldalára visznek. Ehelyett az alábbi oldalon leírt formátumot kell használni: https://developers.google.com/youtube/player_parameters.

És akkor búcsúzzunk az örök klasszikussal:

Forrás: Mike Rundle via The Verge.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!