imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Soha többet nem lesz ujjlenyomat-leolvasó iPhone-ban


A KGI általában tévedhetetlen elemzője, Ming-Chi Kuo jóslata szerint a mostani iPhone 8-asok lesznek az utolsó olyan iPhone-ok, amelyek megkapták a Touch ID-t. Ez igazából jó hír, hiszen azt jelenti, hogy nemsokára a FaceID nem csak a 400 ezer forintos kategória sajátja lesz.

Kuo úgy számol, hogy a Face ID lesz az egyik legfőbb húzófunkciója a 2018-as iPhone-oknak, amely az Apple reményei szerint fékevesztett vásárlásra fogja buzdítani az embereket. Ezen túl pedig hozzáteszi, hogy az arcfelismerő lesz az iPhone-ok legnagyobb versenytényezője a konkurenciával szemben. Érthető is, hogy az Apple alaposan meg akarja lovagolni a Face ID vonalat, hiszen Kuo szerint a versenytársak körülbelül 2,5 év lemaradásban lehetnek a technológiával.

Úgy jósolj’k, hogy az összes 2018-as iPhone modellnél az Apple nagy valószínűséggel elhagyja az ujjlenyomat-leolvasót. Úgy hisszük, hogy ez a változás lehetővé teszi majd minden új készüléknél, hogy versenyelőnyre tegyenek szert a teljes képernyős előlapi dizájn, a TrueDepth kamera, az arcfelismerés, a Face ID és az AR alkalmazások által.

Ezek alapján arra lehet következtetni, hogy Kuo szerint jövőre minden telefon megkapja majd az iPhone X legjobb újdonságait, kezdve az edge-to-edge kijelzővel, egészen a Face ID-ig. Ez alapvetően jó hír, ha a mostani rendszer megy tovább, azaz lesznek alapmodellek, mint amilyen most az iPhone 8 és 8 Plus, és lesznek csúcsmodellek, mint amilyen az iPhone X. Így ugyanis az alapár részei lennének azok az extrák, melyekér most 400 ezer forint körül kell fizetni.

Azonban, egyáltalán nem biztos, hogy ez így fog történni. Az Apple úgy mutatta be az iPhone X-et, mint az iPhone új generációinak első, jövőbe mutató készülékét. Ha valóban így gondolták, akkor simán lehet, hogy a mostani felső ár lesz a következő sztenderd, az alap, amihez képest csak drágábbak lesznek a Plus modellek. Ezt persze most még nyilván nem tudhatjuk, csak egy kis elmélkedésként jegyeztem meg.

Nade visszatérve a témához, Kuo úgy véli, hogy az Apple ismét egy új trendet indított most, melyet a legtöbb gyártó követni fog. Mivel Cupertinóban elhagyták a Touch ID-t, az elemző szerint a versenytársak is elzárják majd az ujjlenyomat-leolvasó továbbfejlesztésére fordított pénz- és energiacsapokat, így például nem lesz kijelző alá integrált trükközés sem.

Ennek ellenére az Apple feltehetőleg nem mondott le teljesen a Touch ID-ról, legalábbis erről tanúskodik Craig Federighi egy korábbi megjegyzése. Federighi kijelentette, hogy az Apple még nem biztos, hogy készen áll az ujjlenyomat-leolvasól elhagyására minden terméküknél. Amellett, hogy őszintén hisz benne, hogy a Face ID lesz a jövő biometrikus azonosítási formája, el tudja képzelni, hogy akadnak olyan területek, ahol szerencsésebb egy másfajta, esetleg kombinált megoldás.

Forrás: Macrumors

De ez még a jövő zenéje, jelenleg az iPhone X-et sem lehet kapni és félő, a megjelenés után sem lesz sokkal jobb a helyzet. Még szerencse, hogy a csúcsmodell mellett bemutatásra került két másik szuper telefon az iPhone 8 és 8 Plus személyében, melyeket akár már most is megrendelhettek.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!