imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Sokba kerülhet egy lemerült iPhone Londonban


Az Egyesült Királyságban alig 2 napja indult el hivatalosan az Apple Pay, de a londoni lakosok már észrevettek egy komoly hibát. Londonban az érintés nélküli fizetés már hosszú ideje működik a metró esetében, ezért nem volt nehéz az Apple Pay beüzemelése sem. Sőt, lehetőség van így fizetni a földfelszíni járműveken is, például a buszokon és a villamosokon. Az észlelt hiba viszont nem az Apple Pay rendszerében van, hanem a Londoni Tube működik kicsit másképp, mint a többi metró. 

Ha éppenséggel az Apple Watch vagy iPhone 6 segítségével akarnánk fizetni, akkor mindenképp ellenőrizzük azt, hogy van-e még a készülékekben töltöttség az út befejeztéig. Amennyiben pedig nincsen, akkor keressünk más fizetési alternatívát. Ennek pedig egy igen egyszerű és érthető oka van. Idézet a Transport for London oldaláról:

apple-pay-mastercard

Ha az a készülék lemerül, amit a szolgáltatás igénybevételének a kezdetekor használtál, akkor nem leszel majd képes kicsekkolni az utazás befejeztekor és ilyenkor teljes árat kell fizetni az utazásért.

A kicsekkolás alatt azt értik, amikor megérkezünk a célállomásra és a kijártnál lehúzzuk a belépéskor használt eszközt. Ilyenkor a rendszer kiszámítja az utazásunk pontos díját és levonja azt. Amennyiben ezt nem tudjuk megtenni, akkor nincs sajnos más lehetőségünk, mint a kijáratnál valamilyen más módon kifizetni a teljes vonalon való utazás költségét. Ez igazából reális, hiszen az eszközünk lemerülésével nincs bizonyítékunk arra, hogy hol is szálltunk fel.

applepaytfl_3375505b

A teljes vonalon való utazás díja pedig egyáltalán nem kevés, pontosan £8.80, ami átszámolva nagyjából 3900 forint. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy az utazás közben az ellenőrök meg szeretnék nézni az érvényes jegyünket. Ha erre azután szólítanak fel, hogy a telefonunk már lemerült, akkor megint csak nincs semmilyen bizonyítékunk, hogy mi igazából váltottunk jegyet arra az útra. Ilyenkor a bírság is nagyobb összegre rúg, egészen konkrétan £80-ra, ami körülbelül 35 500 forint. Szerencsére ez a bírság viszont a felére csökken, ha a helyszínen ki tudjuk fizetni. Ettől függetlenül abban az esetben ha Londonban járunk, sokkal olcsóbb és egyszerűbb még az utcára lépés előtt ellenőrizni a készülékek töltöttségi szintjét.

Forrás: Cult of Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!