imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Retina MacBook Air

Teszteltük a méltó trónörököst!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Sony-nál már csak iPhone-t mernek használni


Hetek óta szinte minden nap újabb hír érkezik a Sony filmstúdiót ért hacker támadással kapcsolatban. Egy Sony munkatárs beszámolója szerint a cégnél azóta sem használhatják elektronikai eszközeiket, kivéve az iPhone-okat, iPadeket és Mac-eket.

Bevallom, sokáig kételkedtem benne, hogy a Sony Pictures Entertainment katasztrofális hacker támadása vajon valódi történet-e, vagy csak Seth Rogen és James Franco botrányos új filmjét, a The Interview-t próbálják ily módon megismertetni a világgal.

Azonban az elmúlt néhány nap eseményei egyértelművé tették, szó sincs kamu támadásról. A film alkotói lemondtak minden médiamegjelenést, a film premierjét törölték, és már az amerikai hatóságok is megszólaltak az ügyben. Ezzel egy időben a cég egyik munkatársa olyat mondott a TechCrunch-nak adott interjújában, ami egy Apple reklámnak is beillene, de figyelembe véve a körülményeket, nyilván nem ez volt a célja.

A Sony irodáiban ugyanis a legtöbb korszerű elektronikai eszközt lekapcsolták, és előszedték a jó öreg FAX gépeket, rég elfeledett nyomtatókat, abban bízva, hogy ha valamit, azokat aztán nem törik fel.

Itt ragadtunk 1992-ben

A munkatársaknak azt is javasolták, hogy tárgyalásaikat lehetőleg ne telefonon intézzék, hanem személyesen értekezzenek egymással. A beszámoló szerint azonban van egy szűk csoport, akik minden további nélkül biztonságban érezhették magukat a megszokott eszközeikkel: az Apple-felhasználók.

A Mac-felhasználóknak nem volt gondjuk

A legtöbben most iPadeken és iPhone-okon dolgoznak, és egy olyan e-mail rendszert állítottak be, amivel nem lehet csatolmányokat küldeni. Így persze kevésbé hatékonyak, mint amikor még komplett működő rendszerük volt, de legalább már képesek a feladatukat többé-kevésbé ellátni.

Egyes részlegeken vannak számítógépek és nyomtatók, míg máshol egy egész irodának csak egy vagy kettő.

Engem aztán nem kell meggyőzni arról, hogy mennyire érdemes Mac-en meg iPaden dolgozni, de őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy egy ilyen magas szintű támadás esetén ennyire egyértelmű különbséget jelentsen, hogy ki milyen rendszert használ.

Mac mini 2018

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!