imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Sony-nál már csak iPhone-t mernek használni


Hetek óta szinte minden nap újabb hír érkezik a Sony filmstúdiót ért hacker támadással kapcsolatban. Egy Sony munkatárs beszámolója szerint a cégnél azóta sem használhatják elektronikai eszközeiket, kivéve az iPhone-okat, iPadeket és Mac-eket.

Bevallom, sokáig kételkedtem benne, hogy a Sony Pictures Entertainment katasztrofális hacker támadása vajon valódi történet-e, vagy csak Seth Rogen és James Franco botrányos új filmjét, a The Interview-t próbálják ily módon megismertetni a világgal.

Azonban az elmúlt néhány nap eseményei egyértelművé tették, szó sincs kamu támadásról. A film alkotói lemondtak minden médiamegjelenést, a film premierjét törölték, és már az amerikai hatóságok is megszólaltak az ügyben. Ezzel egy időben a cég egyik munkatársa olyat mondott a TechCrunch-nak adott interjújában, ami egy Apple reklámnak is beillene, de figyelembe véve a körülményeket, nyilván nem ez volt a célja.

A Sony irodáiban ugyanis a legtöbb korszerű elektronikai eszközt lekapcsolták, és előszedték a jó öreg FAX gépeket, rég elfeledett nyomtatókat, abban bízva, hogy ha valamit, azokat aztán nem törik fel.

Itt ragadtunk 1992-ben

A munkatársaknak azt is javasolták, hogy tárgyalásaikat lehetőleg ne telefonon intézzék, hanem személyesen értekezzenek egymással. A beszámoló szerint azonban van egy szűk csoport, akik minden további nélkül biztonságban érezhették magukat a megszokott eszközeikkel: az Apple-felhasználók.

A Mac-felhasználóknak nem volt gondjuk

A legtöbben most iPadeken és iPhone-okon dolgoznak, és egy olyan e-mail rendszert állítottak be, amivel nem lehet csatolmányokat küldeni. Így persze kevésbé hatékonyak, mint amikor még komplett működő rendszerük volt, de legalább már képesek a feladatukat többé-kevésbé ellátni.

Egyes részlegeken vannak számítógépek és nyomtatók, míg máshol egy egész irodának csak egy vagy kettő.

Engem aztán nem kell meggyőzni arról, hogy mennyire érdemes Mac-en meg iPaden dolgozni, de őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy egy ilyen magas szintű támadás esetén ennyire egyértelmű különbséget jelentsen, hogy ki milyen rendszert használ.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!