imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Sosem látott képek az eredeti iPhone prototípusról


A képek alapján érthető, hogyan tudták titokban tartani a bemutatóig napjaink egyik, ha nem legmeghatározóbb eszközének kinézetét.

A Verge egy magát megnevezni nem kívánó forrásból eddig nem látott képek birtokába jutott. Ezeken az eredeti iPhone EVT (Engineering Validation Test) fejlesztési szakaszában használt prototípusokat láthatjuk, amin 2006 és 2007 között dolgoztak. Kezdjük is egyből magukkal a képekkel:

A nyáklemezes kialakításnak köszönhetően kicsit olyan érzése van az embernek, mintha egy PC alaplapját látná (a piros színt használja az Apple a teszteszközök esetében, mint a gyártásba kerülő nyáklemezek kék vagy zöld színűek). Az egyes alkatrészeket szétszórva helyezték el, ezért ez a fura kialakítás, aminek két oka volt.

Egyrészt így sokkal könnyebb volt az egyes komponenseket cserélni, módosítani a fejlesztés alatt, ami fontos szempont. Másrészt így senki se látta egyben a készüléket, vagyis nem spoilerezhette el a kinézetét a 2007. június 29-i Keynote előtt.

A képeken látható protípuson például ott van a kijelző, amiből már lehetne következtetni. Ezért sokaknak ez sem volt rajta, és helyette külső monitoron láthatták a kijelzőt. Az is érdekes, hogy a hangerőszabályozó és a home gomb is ki volt vezetve. Ahogy látható, a gomb lenyomásával egy Apple logó jelenik meg:

A képeken látható elemekből elég sok bekerült a végleges verzióba. Ilyen a 30 pines csatlakozó, a SIM-kártya tartó, a Wi-Fi és a Bluetooth antennák. Mások, mint a hívások teszteléséhez használt RJ11 jack egyértelműen csak a tesztelésre voltak rajta.

A belsejében a Samsung logó a meghatározó: a processzor egy Samsung K4X1G153PC, a memória is a koreai vállalaté, míg az adatokat egy 4 gigabájtos Samsung NAND háttértároló kezelte.

A képek felszínre kerülése után mások is megosztottak hasonló emlékeket. Ken Kocienda képein például jól látszik, mennyi minden aggattak hozzá:

Az anonim forrás elérhetősége (e-mail cím és Twitter felhasználó) egyébként ott van a képeken, bár a Twitterét már felfüggesztették. Csak egy tipp, de gondolom kapott már ajánlatokat e-mailben a történelmi relikviára. Vajon mennyit érhet most egy ilyen a legnagyobb rajongóknak? Forintban biztos sok nullát kellene írni hozzá…

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!