imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Samsung vs. Apple

Sosem lesz vége a Samsung vs. Apple bírósági harcnak


Újabb fejezethez érkezett a végtelen történet, de ahelyett, hogy előrébb haladt volna az ügy, eggyel visszább léptek. Egy alsóbb szintű bíróságon folytatódik a jogi huzavona.

Az unokáink talán egyszer megélik majd, hogy végre döntés szülessen az Apple kontra Samsung bírósági tárgyalásán. Nagyon úgy néz ki, hogy mi már sosem tudjuk meg, mi lesz a történet vége, ugyanis ismét történt egy visszalépés. A szövetségi fellebbezési bíróság (United States Courts of Appeals) tegnapi határozata alapján a perlekedő feleknek újra az alsóbb bíróságokon kell folytatniuk harcukat. Tehát pont ott, ahol az egészet elkezdték 2012-ben, azaz az Észak-Kalifornia körzeti bíróságon (Northern District Court of California).

Apple Samsung legfelsőbb bíróság

A mostani határozatot nagyjából két hónappal azután hozták meg, hogy az érintettek az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán jártak. Már-már azt hittük, hogy itt pont kerül majd az eset végére, de persze nagyot tévedtünk. Akkor azon ment a vita, hogy tulajdonképpen mennyit is lopott a Samsung. A dél-koreai cég ugyanis már kifizetett egy vaskosabb összeget az Apple-nek, de ennek egy részét vissza akarták kapni, mondván: a formaterv csak a dizájn egy kis része, így mindössze a kijelző és a ház alkatrészei után illene kártérítést fizetniük, nem az egész készülék után.

A Legfelsőbb Bíróság elé tárt kérdés az volt, miként állapítható meg az az összeg, amit a Samsungnak fizetnie kell a másolásért. Nekünk az ügy mindig is arról szólt, hogy a Samsung szembeötlő módon másolta az ötleteinket, de ez soha nem is képezte vita tárgyát. Továbbra is meg fogjuk védeni az évek kemény munkáját, amibe az iPhone, a világ leginnovatívabb és legszeretettebb terméke került. Optimisták vagyunk, és bízunk benne, hogy az alsóbb bíróság ismét egy erőteljes üzenettel fejezi majd ki, hogy a lopás nem helyes. – nyilatkozta akkor az Apple.

Most az alsóbb bíróság feladata az lesz, hogy eldöntse: újratárgyalják-e a kérdést, hogy pontosan mekkora kár érte az Apple-t, vagy végre fixálják az összeget, és lassan-lassan véget érhet a jogi csata.

Hogy mikor születik döntés, azt egyelőre nem tudni, ha tippelnem kéne, valamikor 2034 és 2052 között. Addig is, elő a pattogatott kukoricával, lesz még ennek folytatása…

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!