imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Sosem volt még ilyen népszerű a Snapchat


Az App Annie alkalmazás-analitikai cég minden hónapban megvizsgálja a különböző alkalmazásboltokat, hogy mely appok voltak a legnépszerűbbek és a legsikeresebbek. A májusi elemzés a Snapchat egyre népszerűbb mivoltára hívja fel a figyelmet.

A Snapchat népszerűbb mint valaha, mind az Egyesült Államokban, mind globális szinten ez volt a legtöbbet letöltött alkalmazás az Apple-féle App Store-ban. (Már ha a játékokat nem vesszük figyelembe, akkor ugyanis továbbra is a Slither.io van az első helyen.) Ez azt is jelenti, hogy a videós-képesszöveges üzenetküldő alkalmazás most először kaparintotta meg a toplista első helyét 2011-es bemutatkozása óta.

Forrás: App Annie
A legtöbbet letöltött appok májusban világszinten. | Forrás: App Annie

A csevegőprogramnak az aktív felhasználók számának tekintetében sincs oka a szégyenre, hiszen májusban itt a hatodik helyen végzett az USA-ban, csupán az Instagram, a Google Maps, a YouTube, a Facebook Messenger és a Facebook tudta megelőzni. Sőt, ha az üzenetküldő alkalmazásokat nézzük, csak a Messenger előzte meg ezen a téren.

Ezek voltak a legnépszerűbb játékok világszinten májusban az App Store-ban.
Ezek voltak a legtöbbet letöltött játékok világszinten májusban az App Store-ban. | Forrás: App Annie

Aminek talán ennél is jobban örülhet a Snapchat, az a felhasználói bázis átalakulása. Ha megemlítjük az alkalmazás nevét, valószínűleg a legtöbb embernek a fiatalabb generáció ugrik be, mint potenciális célcsoport, az app azonban az összes korosztályban növelni tudta a felhasználói számát. Sőt, az elmúlt év során a legnagyobb növekedés a 25-44 éves felhasználók számában volt tapasztalható – persze még mindig 2,4x nagyobb eséllyel használja a Snapchatet a 13-24 éves korosztály, mint a többiek. Az adatok azonban azt látszanak alátámasztani, hogy egyre inkább általános kommunikációs alkalmazássá válik a szolgáltatás.

A legnépszerűbb alkalmazások az Egyesült Államokban az aktív felhasználók száma szerint. | Forrás: App Annie
A legnépszerűbb alkalmazások az Egyesült Államokban az aktív felhasználók száma szerint. | Forrás: App Annie

Ami a bevételeket illeti – ha a játékokat nem vesszük figyelembe –, továbbra is a Spotify és a Netflix vezeti a világranglistát. Izgalmas azonban, hogy harmadik helyre jött fel az HBO NOW, amit az App Annie elemzői a népszerű Game of Thrones című sorozat sikerével magyaráznak, mely 6. évadának első epizódja április 24-én jelent meg, és egészen június végéig – itthoni idő szerint éppen máig – tart majd.

A világszinten legtöbb bevételt termelő alkalmazások májusban az App Store-ban. | Forrás: App Annie
A világszinten legtöbb bevételt termelő alkalmazások májusban az App Store-ban. | Forrás: App Annie

Forrás: App Annie.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!