imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Specifikációk, vezeték nélküli töltés és Face ID: további részletek az iPhone X-ről


Szombaton egy nagy adag információ szivárgott ki az iPhone X-ről, azóta további technikai részletek is megtudtunk: processzor, RAM, a Face ID és vezeték nélküli töltés. Lássuk mire számíthatunk holnap.

A hétvégén beszámoltunk róla, hogy egy jó nagy adag információ került a nyilvánosságra az iOS 11 GM, azaz a kiadás előtti legutolsó bétának kiszivárogtatásának köszönhetően. Ez egy olyan verzió, ami már gyakorlatilag a kész rendszert tartalmazza, benne van mindaz, amit az Apple nem bocsájtott a felhasználók rendelkezésére a hónapok során: többek között specifikációkra utaló kódrészletek.

Azóta az is tudhtó, hogy az A11 processzor 6 maggal fog rendelkezni és csakúgy, mint az iPhone 7 esetén, ezek sem szimultán fognak működni. 4 kisebb teljesítményű (Mistral) mag és a 2 nagyobb teljesítményű (Monsson) mag fog dolgozni az iPhone X-ben. Steve Troughton Smith azt is tudtunkra adta, hogy RAM-ot illetően nem lesz változás: az iPhone 8 2 GB, míg az iPhone 8 Plus és iPhone X 3-3 GB RAM-ot fog kapni. Jelenleg ugyanennyivel bír az iPhone 7 és iPhone 7 Plus is.

A vezeték nélküli töltést végző alkatrészről már láttunk korábban képeket. Az említett kód ezeket a képeket megerősíti, sőt egy 3D-s animációt is tartalmaz. Ezt a funkciót nemcsak az iPhone X, hanem a másik két modell is tudni fogja, ezekről is írtunk korábban részletesebben. A másik további jelentős változás a Face ID. Handras rá is szerkesztette a képét az arcfelismerő felületre. A korábban a HomePod firmware-éből szivárogtató hős, Guilherme Rambo egy animációt is megosztott róla működés közben. Természetesen ez csak maga a UI, kizárólag az iPhone X fogja tudni az újfajta azonosítást, a Touch ID-nak pedig teljesen véget vet az Apple.

Forrás: 9to5mac

Mindössze egy napra vagyunk az iPhone X bemutatásától, ahol Tim Cook végre az Apple Parkban található Steve Jobs Theatherből fog jelentkezni. Ahogy minden évben úgy idén is élőben követhetitek az eseményeket velünk, 19:00-tól csekkoljátok az iMagazint.

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!