imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Spectacles 3: okosszemüveg divatdiktátoroknak


A magát a kamera újra feltalálójaként aposztrofáló Snap Inc., a Snapchat üzemeltetője novemberben piacra dobja Spectacles névre hallgató AR-(nap)szemüvegének harmadik generációját. Vajon ezzel robbantanak piacot?

A Snapchat egy ideje azzal próbálja meggyőzni felhasználóit (vagyis leginkább befektetőit), hogy közösségi média felület mellett hardvergyártónak is állt. Az eredeti és a második kiadás sem váltotta meg eddig a világot, de a vállalat nem adja fel: érkezik a harmadik verzió!

A Spectacles 3 az előző generációk redesignolt változata lesz, extra HD kamerával a mélységérzékelés biztosítására. A szemüveg limitált szériában kerül a piacra novemberben, 380 dolláros áron és talán ez lehet a Snap utolsó elkeseredett próbálkozása, hogy technológiát kezünkből az arcunkra helyezze.

Spectacles 3

A közel 400 dolláros, már szemmel is látható összeg, több mint a duplája a tavalyi modell árának (150 dollár). Az emelkedett árat leginkább azzal indokolják, hogy egy sokkal szűkebb divatőrült közönséget céloznak meg az idei szériával, holott ez inkább szólhat a gyártási költségek fedezéséről. Pláne, mivel köztudott, hogy a hardcore Snapchat userek leginkább a középiskolás és egyetemista korosztályból kerülnek ki, így ez a termék, már csak az árcímkéje miatt is, biztosan nem nekik szól.

Az új szemüveg kialakításában helyet kapott egy második HD kamera is, melynek segítségével a Spectacles már mélységet is tud érzékelni. Erre alapozva a Snap fejlesztett egy rakat új 3D-s effektet, ami kizárólag a Spectacles felhasználóknak lesz elérhető exkluzívan.

A szemüveg fekete és bézses arany színű könnyű fém kerettel érhető el, állítható véggel látták el, valamint színezett lencsékkel. És csak úgy, mint az előző verzióknál, a keret tetejének megérintésének hívható életre és bírható rá a szemüveg, hogy fotókat vagy videókat készítsen. Amiket aztán könnyedén át lehet szinkornizálni a telefonra és azonnal továbbítani Snapchaten például a barátainknak. De persze más, harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokkal is kompatibilisek a felvételek.

Az aksiidő nem változott az előző széria óta, kb. 70 videó (na, de milyen hosszú?) és 200 fotó elkészítése lehetséges egy feltöltéssel. A 4 GB-os tárhely pedig kb. 100 videó és 1 200 fotó tárolására alkalmas. A szemüveg az arra alkalmas tokban tölthető újra, kb. 75 perc alatt, USB-C kábellel.

A képek 1 642 x 1 642 px-es felbontásban, míg a videók 1 216 x 1 216 px-ben rögzíthetők, akár 3D-s effektekkel is. Sajnos viszont nem másznak át helyből a Snapchat account-ba, Bluetooth és Wi-Fi hálózat kell ahhoz, hogy szinkronizáljanak.

Nekünk egyértelműen nem jön be a design, az árcédula pedig méginkább nem, főleg annak tükrében, amilyen specifikációval a szemüveg bír. Ti vennétek?

Forrás: Gizmodo

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!