imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Spotify ledobta a retró atombombát


Nem titok, bevallottan Spotify párti vagyok a streamháborúban, amit elsősorban a kiváló érzékkel válogatott napi és heti playlisteknek köszönhetően ért el nálam a szolgáltatás. Most, ismét egy új, személyre szabott lejátszási lista került bemutatásra, amivel nehéz lesz versenyezni.

Egyre több streamingszolgálatatás versenyez párhuzamosan a felhasználók kegyeiért. Anno egy nagyobb lélegzetvételű, kétrészes cikksorozatban próbáltuk körbejárni ezek közül a három, általunk legfontosabbnak ítélt szolgáltatás előnyeit és hátrányait. A kiélezett versenyben már rég nem az a kérdés, hogy melyik, mekkora zenei repertoárral rendelkezik, hiszen az lassan közel megegyezik, hanem hogy ki tudja több, érdekesebb extrával kedveskedni a felhasználóinak.

Ennek jegyében a 30 milliós tábort épp a minap elérő Apple Music bevetette a My Chill Mix nevű, személyre szabott, hetente frissülő lejátszási listát, ami régi és újabb számokból bogarászik majd a zenei ízlésünknek megfelelően. De a Spotify sem maradt tétlen és valami olyannal rukkolt elő, ami nélkül tuti nem lesz valamirevaló osztálytalálkozó vagy házibuli a gyerekkori barátokkal a jövőben.

A Your Time Capsule valóban egy időkapszula: az életkor-beállításaid és a már kipuhatolt zenei ízlésed alapján összerakja a tinédzser korod meghatározó slágereiből álló, ultimate retro playlistet. Ez mennyire jó ötlet már, de tényleg! Nem vagyok túl nosztalgikus típus (nincs is nagyon mire), de azért egy Smells Like Teen Spirittel bármikor eszembe lehet juttatni az elsős gimnazista “zenekarom” próbáit vagy egy-egy Shakira slágerrel az általános iskolás “sulibulik” zserbó és kólamámoros fergetegét.

Na mindegy, egy szó mint száz, szerintem tök jó húzás volt ez a Spotify részéről és minden Spotify Prémium előfizetőnek (merthogy, csak nekik működik a dolog) jó szívvel ajánlom kipróbálásra a funkciót, amit elvileg a Browse fülön kell találjatok (azért az elvileg mert én speciel ott nem találtam), de előtte erre a linkre kattintva és a fiókba belépve le kell generálni a lejátszási listát.

A funkció csak a 16 éven felüli felhasználók számára elérhető, érthető okokból.

Forrás: Macrumors

Ha már zenehallgatás, mással nem is lehetne kényelmesebben végighallgatni a listát mint az AirPods-szal. Főleg, hogy most újra esély adódott rá, hogy halandó emberek is beszerezhessenek maguknak egy példányt, minekután jött egy nagyobb adag készletre.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!