imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Stagnál az iOS 8-felhasználók száma


Hétfőn a fejlesztők részére kiadott tájékoztatásban nyilvánosságra hozta az Apple, hogy majdnem három héttel az iOS 8 hivatalos indulása után körülbelül a felhasználók 47%-a töltötte le a legújabb operációs rendszert.

Ez azt jelenti, hogy az utóbbi két hétben mindössze 1%-al nőtt az iOS 8-at használók száma, hiszen szeptember 21-én már 46% volt. A fogyasztók 47%-a továbbra is az iOS 7-hez ragaszkodik, valószínűleg a megszokottnál több hiba és bug miatt. Eleve az indulás előtt visszavonták az összes HealthKit-et támógató alkalmazást egy nagyobb bug miatt. Erre megoldással szolgált volna az iOS 8.0.1-es frissítése, de azt órákon belül visszavonták, hiszen egyes iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékeknél megszűnt a hálózat és nem működött a Touch ID. Ugyan ezt a problémát és sok más hibát is kiküszöböltek az iOS 8.0.2-vel, de ezek után valóban nem csodálom, hogy sokan tartanak az új verziótól és maradnak inkább a már beváltnál.

Az iOS 8.0.1. fiaskó után még más hibákra is fény derült. Az iCloud Drive-nál a „Minden beállítás visszaállítása” opcióval például akaratunkon kívül törlődhettek dokumentumok, és azt is többen jelezték, hogy nem működik megfelelően a Bluetooth a készülékükön. Továbbá, az iOS 8-at használók panaszkodtak a rövidebb akkumulátor időre, lassú Wi-Fi kapcsolatra és egyéb rendszerhibákra.

A különböző hibákon kívül a lassú terjedéshez hozzájárulhat a Wi-Fi-n keresztüli frissítés nagy mérete is, nem ritkán 5-6 GB szabad helyre van szükségünk, ha így akarunk frissíteni, mely problémát jelenthet a 8 és 16 GB-os készülékek esetében. Erre megoldás lehet, ha számítógépre dugva, iTunes-on keresztül telepítjük az új rendszert, ilyenkor lényegesen kevesebb tárterülettel is megoldható a dolog. Azért a számok annyira nem rosszak, a legfrissebb Android verzió, a KitKat például nagyjából 1 év alatt is csak 24,5%-os elterjedtséggel bír.

iMagazin iOS 8 felhasználók

 

Mi is megnéztük, hogy az olvasóink között hogyan változott az iOS 8 felhasználók aránya az utóbbi két hétben. A diagramokból tisztán látszik, hogy nálunk is stagnál a növekedés. A picit magasabb iOS 8 felhasználók aránya pedig valószínűleg abból adódik, hogy minket az aktívabb, Apple iránt érdeklődők olvasnak.

Forrás: MacRumors, AppleInsider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!