imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Star Wars BB-8 – Ez az a droid, amit keresel!


A Star Wars filmeket szinte mindenki imádja. Oké, legalábbis az Episode 4-5-6 részeket, az újabbakat inkább hagyjuk. Most hogy hamarosan megérkezik a mozikba a Star Wars Episode 7, reménykedhetünk benne, hogy ismét egy ütős Star Wars filmet láthatunk, legalábbis az előzetes alapján mindenképp bizakodhatunk. Ha már az előzetesnél tartunk, biztosan mindenki emlékszik a sivatagban guruló kerek kis droidra, akinek majd leesik a feje nagy igyekezetében. Nos, hölgyeim és uraim, ő BB-8, akit most meg is vásárolhatsz!

bb8_trailer

A BB-8 a legszuperebb Star Wars játék ever! Eddig is rengeteg Star Wars figurát vásárolhattunk, de ilyen szuper kis droid mint a BB-8 még nem volt a piacon.

A Star Wars hetedik részéről tudni lehet, hogy mindent, amit csak lehetett megépítettek. Az ezeréves sólyomtól kezdve, az ember mozgatta R2D2-n keresztül tényleg mindent, például a trailerben látható BB-8 droidot is. A BB-8-at a SPHERO alkotta meg, az ő általuk készített robot rohangál (gurul) majd a filmben. Szerencsére (de a pénztárcánk bánatára) a SPHERO nem hagyta ki ezt a hatalmas ziccert, és még a film bemutatója előtt piacra dobta a BB-8 kicsinyített mását. Mi persze azonnal rácsaptunk és kipróbáltuk.

bb8_apple

A BB-8 csomagolása elképesztően szép. Az irodában pillanatok alatt kisebb harc alakult ki a legmegrögzöttebb Star Wars rajongókkal, akik nem engedték kibontani a dobozt.

„Megőrültetek? Ki ne bontsátok! Tudjátok mennyit fog érni tíz év múlva egy bontatlan dobozos BB8?”

Oké, de hát hogyan fogjuk tesztelni, ha nem bontjuk ki? Némi virtuális fénykardozás után Lacival legyőztük a sötét lovagokat és kibontottuk végre a kis BB-8 droid dobozát. Nem merem még leírni az árát, de a csomagolás minősége miatt máris elkezdtem gondolkozni, hogy hogyan gyűjtöm össze azt a temérdek galaktikus kreditet ami szükséges lesz a BB-8 megvásárlásához…

A dobozt kinyitva kedvesen bámult ránk a BB-8 a felemás szemeivel, alatta pedig azonnal észrevettük a Star Wars logós dokkolót ami az indukciós töltést biztosítja a droidnak. Ennél a pontnál már a teljes iroda körénk gyűlt, és követelték, hogy keltsük már életre a kis robotot. Szerencsére jó Jediként már korán reggel letöltöttük a BB-8 irányításához szükséges iPhone alkalmazást, így viszonylag gyorsan beüzemeltük a szupercuki droidot. Pár koppintás az alkalmazásban, és már össze is párosodott a telefonunkkal. Természetesen nem csak iPhone-nal működik, Androidra is le tudjuk tölteni az alkalmazást.

bb8_doboz

Miután párosítottuk a telefonunkkal a BB-8 életre kelt. Szó szerint! A BB-8 legnagyobb érdekessége, hogy a feje nem csatlakozik a testhez, egyszerűen csak az “erő” tartja a helyén. A mágneses erő. Természetesen mozgatni is tudja, és ettől lesz igazán személyisége. Bár nincs a fejében kamera, mégis azonnal elhittük, hogy ránk néz. Hihetetlenül aranyos teremtés. Miután egy belső kis leddel bekalibráltuk, hogy merre van az előre, gond nélkül és intuitív módon irányíthatjuk  a telefonunk segítségével. A sebességre nem lehet panasz, sőt, igazából a BB-8 hihetetlen gyorsan képes haladni. Kis gyakorlás után, visszafogott sebességgel gond nélkül tudunk vele navigálni, miközben a kollégák kivétel nélkül húzzák mosolyra a szájukat. Ugyancsak az alkalmazás segítségével lehetőségünk van érzelmeket kimutatni a BB-8-cal. A fejével tud bólógatni, vagy akár megrázni azt, és örömre illetve pánikolásra is képes egyetlen gombnyomásra. De itt még nincs vége a lehetőségeknek. Akár hangvezérléssel is irányíthatjuk a droidunkat. Persze csak angolul, de ha azt mondjuk neki, hogy „BB8 move forward”, akkor szépen elindul előre, de akár parancsszóra el is tud aludni, vagy elmondja, hogy épp milyen hangulatban van.

bb8_mozgasban

Az egyik legjobb funkció a Patrol mode. Ha ezt az üzemmódot választjuk, a BB-8 őrző-védő módba vált, és elkezd őrjáratot végezni a szobában. Persze egy ideig még nekimegy a falaknak, amit hangos nemtetszéssel jelez, de egy idő után megtanulja, hogy hol helyezkednek el a tereptárgyak, és nem megy többé arra. Ha asztalra rakjuk, akkor könnyen leesik, de nem kell aggódni, hiszen a test rész annyira erős, hogy akár több méteres zuhanást is gond nélkül kibír.

Ezzel még mindig nincs vége. A BB-8 képes holografikus üzenetek közvetítésére is. Persze csak a kiterjesztett valóság segítségével, vagyis a felvett üzeneteket csak a telefon kijelzőjén keresztül láthatjuk. Rövid videókat vehetünk fel az előlapi kamerával, ezeket játssza vissza ha a telefon hátoldali kameráját a droidra irányítjuk. Érdemes megnézni a SPHERO videóját, minden funkciót bemutatnak, amikről eddig írtunk. (Saját videót az idő hiánya miatt most nem csináltunk.)

A fenti funkciókat összefoglalva, a SPHERO BB-8 igazából egy guruló cukiság. Sőt, még akkor is szupercuki, ha csak a dokkolón üldögél miközben tölti magát és nézelődik illetve magyaráz magában. Ha már a töltésnél tartunk, a BB-8 elég jól bírja. Három óra alatt teljesen feltöltődik, és egy órát játszhatunk vele, ami több mint elegendő.

Annak ellenére, hogy tulajdonképpen nem egy túl okos droidról beszélünk, a SPHERO mégis elérte, hogy legyen személyisége a BB-8-nak. El is mondták ezzel kapcsolatban az alábbiakat:

„Úgy gondoljuk, hogy ez az első lépés. Az a tervünk hogy előbb vagy utóbb mindenkinek lehet egy saját robotja az otthonában, így mindenkinek lehet majd egy társa.”

Persze ez még nagyon a jövő zenéje, addig is a BB-8 nem kevés vidám pillanatot nyújthat. Hogy mennyit kell leszurkolnunk ezért a Star Wars ereklyéért? Sajnos nem keveset. A BB-8 hazai ára 59 900 forint, ami egyértelműen nem kis összeg egy játékért. Bár ha például egy nagyobbacska Legóból összerakható Millenium Falconhoz viszonyítjuk, ami 45 000 forintba kerül, és az még nem is mozog, nem is beszél. Ezzel összehasonlítva talán már nem is tűnik annyira drágának. Hiába, ha az ember egy igazi Star Wars droidot szeretne magának, annak meg van az ára.

bb8_selfie

Magyarországon elsőként és kizárólag az iSTYLE-ban vásárolható meg, egyelőre nagyon korlátozott darabszámban, tehát érdemes rá lecsapni, akár a webshopban, akár személyesen valamelyik iSTYLE üzletben. A SPHERO legyen veletek!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!