imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Steam esete az App Store-ral: majdnem, de mégse


A Valve által gondozott Steam Link app feltöltését az App Store-ba először jóváhagyta az Apple, majd nem sokkal később megváltoztatták a döntésüket. A Valve fellebbez, a felhasználók idegesek, Phil Schiller pedig közleményt ír. Mi jöhet még?

Kezdjük is az elején: mi az a Steam Link? Az alkalmazás lényege az lenne, hogy a játékosok a mobil eszközeiken keresztül is hozzáférhetnek majd a Steam könyvtárukban található játékokhoz. Ezt követően pedig gond nélkül játszhatnának az adott készüléken egy kis csavarral: maga a játék egy host gépen futna (PC vagy Mac), ami lényegében átstreamelné a játékot az adott mobil eszközökre 5 GHz-es WiFi hálózaton vagy akár Ethernet kapcsolaton keresztül.

A Steam Link alkalmazás lehetővé teszi a játékosok számára, hogy élvezhessék a Steam könyvtárukban található játékokat Android (telefon, tablet, TV) és iOS (iPhone, iPad, Apple TV) alapú készülékeiken, miközben 5 GHz-es vezeték nélküli hálózaton vagy Ethernet kapcsolaton keresztül egy host rendszerhez kapcsolódnak (Mac vagy PC) – hangzik a hivatalos leírás.

Magyarul mobilon lehetne asztali játékokkal játszani. Természetesen a játék irányítása is megoldott lenne érintőkijelzőn, de a Steam és a MFi kontrollerek is támogatottak lennének a Steam Link által. Összeségében tehát egy baromi jó kezdeményezésről van szó, ami az utóbbi idők legizgalmasabb történése lehetett volna iOS játék fronton. A feltételes módból már talán sejthető, hogy van egy „de“ is a történetben.

Ahogy annak lennie kell, a Valve kérelmezte az alkalmazás föltöltésének engedélyezését az App Store-ba. Egy ideig úgy tűnt, minden rendben is megy, az app gond nélkül átment a felülvizsgáláson. Ez történt május 7-én. Három nap múlva virradóra azonban az Apple váratlanul visszavonta a jóváhagyását, arra hivatkozva, hogy az eredeti review team nem vette észre, hogy az app nem felel meg az irányelveknek.

A Valve természetesen rögtön fellebbezett, hiszen eddigre már közleményt is kiadtak a debütálásról, elég ciki helyzetbe hozta őket a hirtelen véleményváltás. Meg amúgy is, nyilván melóztak egy csomót a Steam Linkkel. A fellebbezésben felhívták rá a figyelmet, hogy tulajdonképpen egy sima, mezei, helyi hálózatot használó remote desktop alkalmazásról van szó, amelyből kismillió másikat találni az App Store-ban – hol itt a gond? Az Apple-t azonban nem hatotta meg az érvelés, és ismét elutasították az alkalmazás App Store-ba kerülését.

A Valve a nyilvánossághoz fordult, elmagyarázták a már felcsigázott felhasználóknak, hogy mi történt, és hogy igazán nem ők tehetnek az egészről, hanem az Apple. Több se kellett a csalódott gamerek, egy emberként kezdték el megrohamozni a panaszpostaládát. A felháborodási hullám olyan mértéket öltött, hogy egyenesen Phil Schillernek, az Apple marketingért és App Store-ért felelős alelnökének kellett magyaráznia a bizonyítványt.

Köszönjük az e-mailt és azt, hogy Apple termékeket, valamint App Store-t használsz. Nagyon fontos számunkra, hogy nagyszerű játékokat hozzunk el a felhasználóinknak az App Store-ba. Imádnánk, ha a Valve játékai és szolgáltatásai elérhetőek lennének az iOS-en és az Apple TV-n.

Sajnálatos módon azonban a felülvizsgálást végző csapat úgy találta, hogy a Valve-féle Steam iOS-es alkalmazása jelenlegi formájában számos irányelvet sért, többek közt a felhasználók által generált tartalomra, alkalmazáson belüli vásárlásokra, tartalomkódokra, stb. vonatkozóan. Ezeket a problémákat leegyeztettük a Valve-val és továbbra is együtt fogunk velük működni annak érdekében, hogy a Steam élmény elérhetővé váljon iOS-re és Apple TV-re, olyan formában, amely nem sérti a bolt irányelveit.

Nagyon sok energiát fektettünk bele, hogy az App Store a lehető legmagasabb szintű élménnyel szolgáljon mindenki számára. Egyértelmű irányelveket szabtunk meg, amelyeket minden fejlesztőnek be kell tartania annak érdekében, hogy az App Store továbbra is egy biztonságos hely maradhasson minden felhasználó számára, és egyenlő esélyeket nyújtson minden fejlesztőnek.

Üdvözlettel, Phil

Szerencsére tehát nem kell teljesen lemondanunk a Steam Link érkezéséről, pusztán arról van szó, hogy a Valve-nak kicsit át kell dolgoznia az Apple által kifogásolt részeit az alkalmazásnak. Az azért továbbra sem világos nekem, hogy ha ennyi szabálytalanságot találtak az appban, akkor az hogyan mehetett át simán az első szűrésen, és miért csak napokkal később vették észre az irányelvek megsértését…

Mindegy is, minden jó, ha a vége jó, reméljük a Valve hamarosan megoldja a problémát, és végre elfoglalhatja méltó helyét a sokak által várt alkalmazás az App Store-ban.

Forrás: iMore

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!