imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Steve Jobs egészen új oldalát mutatta be az Apple


Mindenki másképp néz Steve Jobsra: a zseniális, innovatív cégvezető és az igazi technológiai látnok egészen biztosan ővele volt összeilleszthető, ehhez nem fér kétség. Emberi oldala azonban máig vita tárgyát képezi, az Apple most pedig egy egészen új megközelítésben mutatta be a négy éve elhunyt cégvezetőt.

A cég az amerikai ABC csatornának adott ki egy videófelvételt, mely még az első iPhone kiadása előtt készült, rajta pedig Steve Jobs látható, ahogy az alkalmazottaknak tart lelkesítő beszédet. Az Apple ezzel be akarta mutatni Jobs lágyabb, emberi oldalát, ezen kívül pedig reagálni akartak az ősszel megjelenő két filmre, amely az ő életét dolgozza fel.

Az egyik ezek közül már meg is jelent: a Steve Jobs: The Man in the Machine szeptember 4. óta érhető el az amerikai mozikban, de már idén márciusban bemutatták az SXSW filmfesztiválon.

A fogadtatás már akkor vegyes volt: az Oscar-díjas Alex Gibney dokumentumfilmjét sokan hatásosnak és érdekfeszítőnek találták, ugyanakkor az Apple-alkalmazottak elutasították azt. Eddy Cue úgy fogalmazott

Pontatlan és rosszindulatú bemutatása a barátomnak. Nem azt a Steve-et ábrázolja, akit én ismertem

Aztán ott van persze az Egyesült Államokban épp a magyar iPhone 6s rajttal egyidőben debütáló Steve Jobs, Michael Fassbenderrel a főszerepben. Danny Boyle filmjének kezdeti kritikai fogadtatása nagyon pozitív, de az Apple és a filmkészítők között már itt is megalapozott a keserű szájíz: Tim Cook és Aaron Sorkin forgatókönyvíró között múlt héten elég kemény adok-kapok alakult ki, amelynek végül bocsánatkérés is lett a vége, utóbbi fél részéről.

Sorkin reméli, hogy az Apple vezetője megnézi a filmet, és annyira fogja élvezni, mint ő a termékeit. Boyle alkotása mindenesetre már most kevesebb savat kapott, mint Gibney dokumentumfilmje: Steve Wozniak például úgy érezte, mintha az igazi Jobs köszönne rá vissza Fassbender játékából.

Az ABC-nek kiadott videó némileg ellensúlyozza a két film képét a “kulisszák mögötti” Jobsról, aki jól láthatóan épp olyan megértő és inspiráló tud lenni, mint utódja, zárt ajtók mögött is. A videón Jobs megköszöni az iPhone-ba fektetett energiát kollégáitól, és arra kéri a vezető beosztású dolgozókat, hogy menjenek be valamennyi üzletükbe, és öleljenek meg egy eladót.

Mindenki, aki dolgozott az iPhone-on, és meghozta a szükséges áldozatokat, azt fogja gondolni: megérte.

Jobs beszél továbbá az ideális csapatról, melyet kedvenc zenekarához a Beatles-höz hasonlít: szerinte a banda tagjai kiegészítették egymást, és a lehető legpozitívabb tulajdonságokat próbálták erősíteni egymásban. Végül kitért a legendás szakadt farmerre is, mely oly sokáig foglalkoztatott mindenkit:

Nincs története, csak egy régi farmer. De kényelmesen érzem magam benne… nincs mentség rá.

Jobs lelkesítő beszéde remekül bemutatja a cégvezető emberi oldalát, hiszen alig egy nappal az első iPhone indulása előtt, a legnagyobb nyomás alatt is baráti hangnemben, összetartó vezetőként köszöni meg benne kollégái erőfeszítéseit.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!