imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Steve Jobs emlékét ünnepelték az Apple Parkban


Lady Gaga is koncertet adott a Jony Ive-ék által tervezett színpadon, ahol az Apple munkatársai Jobs emlékét és az Apple Parkot ünnepelték. Drónfelvételen a kész komplexum!

A grandiózus székházberuházások körül mindig nagy a kettőség: a brand nagyságának reprezentálása érdekében túl sok esetben vágják túl nagy fejszébe a vezetők a vállalat fejszéit, ami a történelem során híresen sok cég végzetét okozta. Gyönyörű megoldások, amiket később nem tudnak finanszírozni.

Az Apple új főhadiszállásának, az Apple Parknak sem örülhet feltétlenül egy szerény magyar vásárló, hiszen a mi gazdadságunk nem igazán lát majd az 5 milliárd dolláros beruházásból (csak a föld 160 millió dollárba került), ugyanakkor minden termék vásárlásában néhány forintot erre kell költenie Cookéknak.

Azt viszont nehéz nem elismerni, hogy valami igazán egyedit, grandiózust, és építészetileg kiemelkedőt alkottak Ive-ék (aki maga volt a projekt fő designere és aktív szerepet vállalat a legapróbb részletek kidolgozásában 5 éven keresztül). Az építkezést egy ideig havonta követtük drónkfelvételek segítségével, azonban ezt az Apple betiltotta. Most azonban valaki végre újra körberepülte a területet, és megmutatta, hogyan is néz ki a levegőből a komplexum átadva, működés közben:

A másfél hete készült felvételeken sokan kiszúrták, hogy a park közepén egy szivárványszín építményt láthatunk. Erről azóta kiderült, hogy szintén Jony Ive csapatának munkája, a rajta levő színek pedig a színes Apple logót jelképezik. Ive egyébként részletesen nyilatkozott a szivárványról:

Van némi hasonlógás a jól ismert szivárványos logóval, mely már rég óta vállalatunk identitásának is jelentős részét képzi. A szivárvány emelett pozitív és örömteli kifejezése számos értékünknek. Úgy vélem, az elsődleges indok, amiért ez az ötlet azonnal egyezett az elképzeléseinnkel a formavilág – legalábbis design szempontból. A félkör ív tökéletesen és természetesen illeszkedik a kör alakú formavilágunkba.

A színpad aprópója pedig a megnyitó buli volt, ahol együtt ünnepelték az Apple alkalmazottak az új kampusz megnyitását, és emlékeztek Steve Jobsra. A rendezvényen Lady Gaga adott koncertet, aki az ENIGMA show egy rövidített verzióját mutatta be, de közben természetesen beszélt is keveset. Többek között kezdeményezte, hogy vezessenek be egy “légy jó” (be kind) emojit, bár azt már ő is tudja, mint minden olvasónk, hogy az emoji szabványokat egy erre szakosodott szervezett határozza meg, nem pedig egy vállalat.

Ha valaki szeretné végigélvezni a közel egyórás koncertet rossz minőségben, álló helyzetű mobilos felvételről a tömegből, annak jó hírünk van. A YouTube-nak és a lelkes felvenőnek hála elérhető:

A többieknek pedig jöjjenek a Twitter képek:

A cikk végére pedig az Apple jelenlegi vezérének szavai az eseményről, és előde szeretetéről:

Ma összejöttünk az otthonban, amit nekünk álmodtál, és ünnepeltük a szellemiséged. Szeretünk, Steve.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!