imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Steve Jobs a Playboy-ban!


Mármint nem úúúgy, hanem egy interjú erejéig és nem most, hanem 1985-ben. Ettől függetlenül érdemes újra elővenni a régi interjút, most, hogy 91 éves korában elhunyt a lap alapítója, Hugh Hefner. A mai napi az egyik legőszintébb beszélgetés Jobs-szal.

Bár a Playboy kapcsán egészen másra asszociáciál az ember fia, de két félmeztelen modell között azért rendszeresen helyett kapott nem erotikus jellegű tartalom is a lapban. Nem volt ez másként 1985 februári számában sem, amikoris az akkor 29 éves, de már “csilliárdos” Steve Jobs-ot faggaták. Ebből közlünk most részleteket.

Mit éreztél akkor, amikor levettek a Lisa divízió vezetéséről?

Miután felépítettük a koncepció vázát, megtaláltuk a kulcsembereket és felállítottuk a technikai irányokat Michael Scott az Apple CEO-ja úgy látta, hogy szerinte nincs meg a megfelelő mennyiségű tapasztalatom ehhez a munkához. Rendkívül fájt, nincs mit ezen szépíteni.

Az Apple hozzáállása az innovációhoz

Bár, úgy gondoljuk, hogy a Mac tömérdek mennyiségben fog fogyni, nem “valaki” számára építettük a Macet. Magunknak építettük. Nem végeztünk piackutatást, mert mi voltunk az a csapat, akik eldöntötték, hogy ez jó-e avgy sem. Egyszerűen csak a legjobb dolgot akartuk megépíteni, amit tudunk. Ha ács vagy, gyönyörű fiókos szekrényeket akarsz készíteni és nem akarsz furnérlemezt rakni a hátuljára, még akkor sem ha tudod, hogy úgyis a falnak lesz tolva és senki nem fogja látni. Te tudod, hogy ott van és emiatt fogsz a hátulján is gyönyörű fával dolgozni. Ahhoz, hogy jól aludj éjszakánként, az esztétikát, a minőséget mindenen keresztül kell vinned.

Mi történik, amikor megöregszünk?

Az emberek megrekednek bizonyos mintázatokban. Akár a bakelitlemezen a barázdák, megmaradnak és soha nem szabadulnak meg tőlük. Nagyon kevés ember képes lecsiszolni ezeket a barázdákat. És ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy másként tekint a dolgokra, hanem abban is, hogy más kérdéseket tesz fel róluk. Ritkán látsz olyan 30-as, 40-es művészt, aki tényleg képes valami igazán csodálatosat csinálni.

A munka Steve Wozniakkal

Ha valaki olyannal dolgozol, aki közel áll hozzád és átmentek rengeteg dolgon, olyanokon, amiken mi is keresztül mentünk, akkor kialakul köztetek egy kötelék. Mindegy, milyen szóváltásokba keveredtek, a kötelék megmarad. Még akkor is, ha az idő haladtával már nem ő lesz a legjobb barátod, a kapcsolatotok bizonyos módon meghaladja a barátságot. Woz már a saját életét éli. Körülbelül öt éve már az Apple közelében sem járt. De amit tett, az végighalad majd a történelmen.

Miért vesznek majd az emberek számítógépeket a jövőben?

Talán a legerősebb dolog, ami miatt az emberek otthonra is vásárolnak majd számítógépeket, hogy azt bekössék egy nemzetközi kommunikációs hálózatba. Még csak a kezdetén vagyunk ennek az igazán figyelemre méltó áttörésnek, ami olyan lesz mint a telefon volt egykor.

Legyen elég ennyi kedvcsinálónak a teljes interjúhoz, ami egyébként az egyik, ha nem a leghosszabb beszélgetés, ami valaha írásban megjelent Steve Jobs-szal. Azt hiszem talán már ennyiből is látszik, hogy a jövő rengeteg dologban igazolta végül Jobs-t.

Az interjú teljes, angol nyelvű szövege itt érhető el.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!