imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Steve Jobs pulóverével támad a Caviar iPhone-szörnye


Ha szeretnéd, hogy a telefonod hátulján ott virítson egy darab a híres CEO saját ruhatárából, most itt a remek alkalom.

A Caviar egy orosz cég, amely évek óta terrorizálja a közízlést az extravagánsan átalakított iPhone-jaival. Bemutatkozásukban úgy fogalmaznak, hogy termékeik egy külön, csakis a kiválasztottaknak elérhető világot alkotnak, melyben értékelik a luxust és az egyedi megközelítést.

Először az iPhone 5s kapcsán írtunk munkásságukról, akkor épp egy aranyozott hátlapra nyomták Steve Jobs elgondolkodós portréját. A dizájnnak később Vladimir Putint ábrázoló változata is született, ám az orosz ékszerészek nem bírtak elszakadni az Apple alapítójától, s ismét elővették az iPhone 11 Pro feltupírozott verziójához.

Az “iPhone 11 Pro Superior Steve Jobs” névre keresztelt modell bevallottan a 2007-es eredeti készülék előtt tiszteleg, a részletei azonban nem is különbözhetnének jobban a régi Apple letisztult megoldásaitól. A legnagyobb attrakciója a telefon hátuljára ragasztott fekete garbódarab, melyet az alapító az 1991-es PC Forum nevű rendezvényen viselt, erről pedig még eredetiséget igazoló okmányt is kapunk. E bizonyos ruhanemű egyébként nagyon népszerű, mert egy másik webshop szintén árulja a morzsáit szépen bekeretezve, mindössze 29 dollárért.

A másik kérdéses esztétikai elem a Pro Superior alján elhelyezett Steve Jobs autogram, mivel a legendás CEO köztudottan utált szignókat osztogatni. Ezt általában azzal indokolta, hogy az Apple sikere mögött csapatmunka áll. Elvéhez annyira ragaszkodott, hogy ritkasága miatt manapság már az ő aláírása az egyik legértékesebb a gyűjtők körében. A Paul Fraser Collectibles Indexben például 40 000 dolláros árral jelenleg egy általa dedikált magazin tartja a rekordot.

A készülék nagy dobása még a titánból készült ház és a garancia, hogy a Steve Jobsnak szentelt modellből csupán 91 darab készült. A limitált kiadásról a keretbe gravírozott sorozatszám is tanúskodik, ami egy újabb tétel a vitatható formanyelvi húzások sorában. Ha valamilyen oknál fogva megkívántad a terméket, az 5,8 hüvelykes készülék 6690, a 6,5-ös 7160 dollártól lehet a tiéd. Az árak persze csak a 64 gigabájtos tárhellyel érvényesek, az 512 GB-s csúcsmodellre például már 7860 dollárt, azaz több mint kétmillió forintot kell áldozni.

A legrosszabb az egészben, hogy a pulóver, az aláírás, és a sorozatszám nélkül a telefon akár még szép is lehetne, a kéttónusú hátlap és a kamerasziget eltüntetése legalábbis nem tűnik ördögtől való megoldásnak. Jelenlegi formájában viszont ez a Steve Jobs-kiadás egy olyan készülék, ami minden elképzelhető módon ellentétes a nevét adó CEO ideáival.

iPhone Superior The Beatles, Titanic, Discovery Solarius

A Caviar luxusvilága sajnos azokat sem hagyja az út szélén, akiket nem hoz lázba a Jobs-kultusz, hiszen az oroszok katalógusában még számos további iPhone-variáns közül választhatunk. A Beatles rajongóinak például a zenekar tagjai által viselt öltönyökkel díszítik a 11 Prót, a Titanic tragédiája előtt tisztelegni vágyók pedig magából a hajóból kapnak egy darabot, méghozzá potom 8720 dollárért. Nincs mese, a karácsonyi szezon közeledtével érdemes lehet tenni egy kört a webshopon, csak siess, mert a 66 000 dolláros színarany Solarius már el is fogyott

Neked bejön a Caviar-stílus?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!