imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Steve Jobsszal reklámozza a Szilícium-völgyet az amerikai kormány

Steve Jobsszal reklámozza a Szilícium-völgyet az amerikai kormány


Egy 1994-es Steve Jobs interjúból kiragadott gondolatok köszönnek vissza az USA számítógépes guruit ösztönző videóban, ami bárki számára tanulságos lehet. Steve először jelenik meg olyan “reklámban”, ami nem az Apple-höz köthető

Az Egyesült Államok, mint azt tudjuk, élenjáró az informatikában. A Szilícium-völgy telis-tele van zsenikkel és olyan vállalatokkal, amik az életünket több szempontból is meghatározzák. 2014-ben a leköszönő elnök, Barack Obama egy startup-szerű szervezetet indított el “U.S. Digital Service” néven. Azt tűzték ki célul a Fehér Házban, hogy fejlesszék és kiterjesszék az online kormányzati szolgáltatásokat.

Szilícium-völgy

Manapság már mindenhol szükség van erre. Gondoljunk csak arra, mennyit digitalizálódott az életünk az elmúlt 10 évben. A számítástechnika jelen van például az oktatásban, a közlekedésben és a hivatalos ügyek intézésénél is. Ugyanakkor az ezeket a területeket kiszolgáló hálózatok megtervezése és kiépítése jó eséllyel nem túl izgalmas meló. Főleg egy olyan közegben, ahol a szomszédban a mérnökök éppen történelmet írnak az Apple-nél, a Facebooknál vagy a Google-nél.

Ezért egy ösztönző reklámvideót tett közzé a digitális szolgáltatásokért felelős csapat, hogy ezzel is motiválja minden olyan dolgozóját, aki a Szilícium-völgyben kormányzati feladatokat lát el, illetve további zseniket toborozzanak. Erre pedig úgy gondolták, hogy a “géniusz” Steve Jobs a legmegfelelőbb személy, aki az egész életét az informatikára tette fel, és iránymutató tevékenységet végzett a maga területén.

Minden, amit magad körül az életnek hívsz, azt emberek építették fel, olyanok, akik nem voltak okosabbak nálad. És te változtathatsz rajta, befolyásolhatod azt. Megépítheted a saját dolgaidat, amiket mások is használhatnak…Hogyha egyszer ezt megérted, többé már nem leszel ugyanaz az ember.

Talán még sosem láttam ennyire jól összerakott videóanyagot Steve Jobsról. A vágás, a zene, az videó ritmus…a hideg kirázott. Az Apple-mágus szavai egy 1994-es interjúból lettek kivágva, ekkor épp nem az Apple alkalmazottja volt, hanem a szintén saját maga által alapított NeXT-et vezette. Ami érdekes, hogy Steve Jobs eddig még soha nem volt része egyetlen marketing kampánynak sem, amit nem az Apple csinált.

Meglepő, hogy ez a videó pont most látott napvilágot, mivel ma lesz Donald Trump leendő amerikai elnök beiktatása. (Ha ezt később olvasod esélyes, hogy már/még ő az amerikai elnök). Az ő irányítása alatt nem biztos, hogy az emberek szívesen fogják továbbra is a kibertérben megosztani mindennapjaikat, nem sok jóval kecsegtet az elkövetkezendő 4-8 év az emberek személyes adatait tekintve.

Forrás: Cult of Mac

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!