imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Steve Wozniak: 3 évet késett az iPhone 6


Az Apple társalapítója évtizedekkel ezelőtt elhagyta a céget, de gyakran beszél külső szemlélőként az Apple termékekről és a cég működéséről. Szerinte egy nagyobb kijelzős iPhone-ra már évekkel ezelőtt lett volna kereslet.

Steve Wozniak, az Apple egykori oszlopos tagja, aki Steve Jobs-szal közösen alapította a céget, a CNN Money-nak nyilatkozott. Az iPhone 6 kapcsán elmondta, sokkal hamarabb el kellett volna készíteni egy nagy kijelzővel szerelt iPhone-t, hogy a Samsung piaci részesedése ne nőjön ilyen mértékűre:

Az Apple-nek sokkal nagyobb lehetett volna a részesedése az okostelefon piacon,ha az elmúlt 3 évben lett volna egy nagyobb kijelzős iPhone

Wozniak az Apple Watch-ról is beszélt, bár nem túl izgatott az órával kapcsolatban, mivel elvették a kedvét az eddigi okosórák, amiket kipróbált:

Végig azt mondogattam, hogy szeretnék egy okostelefont a csuklómra, szóval vettem egy pár okosórát, amikor megjelentek az elsők közülük. […] Nagyon gyorsan megszabadultam tőlük. Elég negatív lett a hozzáállásom.

Steve Wozniak hátizsákjának tartalma
Ezeket az eszközöket vitte magával a hátizsákjában mindenhova Woz még 2012-ben. Forrás: Gizmodo.

Szerinte túl kicsi az órák kijelzője, az Apple Watch pedig csak egy luxus fitnesz-karkötő, de azért majd kipróbálja, ha teheti.

Különlegesebb a többinél […] Aztán ki tudja, talán sokat eladnak majd belőle. Van hozzá elég csukló.

Az Apple Watch kilátásainál sokkal kegyesebben beszélt kedvenc iPhone fejlesztéséről, a Siri-ről.

Részesedést vásároltam a Siri-t fejlesztő cégből egy évvel azelőtt, hogy az Apple megvette volna. […] Mindenkinek megmondtam, hogy ez a valaha készül legjobb alkalmazás.

Steve Wozniak nagy rajongója az Apple-nek, de szereti más márkák termékeit is kipróbálni. Az Apple egykori egyetlen mérnöke szerint alaposan megváltozott a technológiai fejlesztés jellege, ma már nem lehetne megcsinálni azt, amit ők Jobs-szal az elején véghez vittek:

Manapság nagyon nehéz kézzel készíteni tech eszközöket, mert egyre csak kisebbek és kisebbek lesznek. […] Nem vagyok benne biztos, hogy lenne helyem a mai tech világban.

Steve-et láthatóan nem hatotta meg az Apple Watch divat aspektusa, de azért a korai okosórákkal összehasonlítani nem biztos, hogy célszerű, hiszen még a fejlesztése sem ért a végéhez. Abban is biztos vagyok, hogy ha valakinek a kedvenc iPhone-„alkalmazása” a Siri, rá fog érezni az Apple Watch Siri funkciójára is.

Forrás: CNN Money

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!