imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Steve Wozniak: „Nem szeretek az Apple ökoszisztéma rabja lenni”


Steve Wozniak, az Apple legendás társalapítója sok szempontból egy fura ember, de az biztos, hogy bármitől függetlenül nem fél véleményt alkotni. Akkor sem, ha ez egykori cégéről van szó.

Pontosabban Woz most is Apple alkalmazott, a hírek szerint évi rongyos 120 000 dollárért, és emellett részvényei is vannak a cégnél. Érdekes módon az év elején még „pici műalkotásnak” nevezete az Apple Watch-ot, holott általában nem volt oda az okosórákért, ami szerinte csak közé és a telefonja közé állnak, feleslegesen. Úgy néz ki novemberre megtalálta a fanyalgó oldalát is, ugyanis a New Relic szoftvercég konferenciáján elmondta: sokszor egész egyszerűen elfelejti felvenni az órát, ami szerinte nem túl jó jel. Ugyanakkor lát fejlődési lehetőséget az Apple Watch-ban, különösen az alkalmazások terén, és ez fogja majd igazán eldönteni az ár-érték arány vitát is.

Steve Wozniak Apple Watch

Nem maradt szárazon az iPad sem. Bár ő is a nagyobb kijelzőt részesíti előnyben, és ezért örül az iPad Prónak, Wozniak magát a továbbiakban is egy „laptop alapú fickónak” tartja, akinek egész egyszerűen túl sok korlátot szab a táblagép. Ugyanakkor elismerte azt, hogy lehet, hogy ezzel a lépéssel hosszabb távon anyagilag jobban fog járni az Apple, ami igazolja őket, még ha neki speciel ez annyira nem is tetszik. A konferencia korábban volt, és azóta Tim Cook eloszlatta a kételyeket, miszerint bár az iPad Pro valóban képes lehet kiváltani egy PC-ot, de ez nem jelenti azt, hogy felszámolnák a MacBook családot, vagy hogy összeolvasztanák az iOS-t az OS X-el.

Woz szerint Steve Jobs szellemisége még halála után is meghatározza az Apple működését, ami a termékek által létrehozott zárt rendszerre utal. Eddig is ismert véleményét csak megerősítette:

Nem szeretek az Apple ökoszisztémában lenni. Nem szeretek bezárva lenni. Szeretem, ha független lehetek.

És még egy „kis színest” árult el nekünk Woz. Tudvalevő, hogy Steve Jobs az egyetem során kipróbálta az LSD-t, ami nagy hatással volt rá, és egy pillanatig nem titkolta, hogy pozitív, amolyan szemfelnyitó élményként maradt meg benne. Steve Wozniak ezzel szemben azt állítja, hogy soha életében nem élt semmilyen illegális tudatmódosítóval, de mivel elkezdett fájni a csípője, ezért komolyan gondolkodik az orvosi marihuána használatán. Képmutatásnak tartja, hogy míg az alkohol legális, addig a füvet még mindig megbélyegzik. A szerkesztőségből együtt kívánunk jobbulást Woz csípőjének.

Forrás: Fortune via Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!