imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Steve Wozniak szerint az Apple-nek több adót kellene fizetnie


Steve Wozniak, az Apple legendás társalapítója autonóm figura, aki hol beszól egykori cégének, hol kiáll mellette. Most is így tett, amikor interjút adott a BBC-nek, egyik kezével kokit és sallert osztott, a másikkal megpaskolta az Apple vállát.

Valószínűleg Steve Wozniak ameddig él, mindig szót fog kapni, ha az Apple-lel kapcsolatos kérdések merülnek fel, ő pedig úgy néz ki, hogy készséggel kifejti a véleményét bármilyen kérdésben. Most a BBC-nek mondta el, hogy igazságtalannak tartja, hogy az Apple kevesebb adót fizet, mint ő, és helyesnek tartaná, ha a cupertinói cég is összességében 50%-ot fizetne be, mint mindenki más. Ez összhangban van az amerikai választási kapmány során előbb Donald Trump, majd Bernie Sanders szájából elhangzott mondatokkal, hogy azt várják az Apple-től, hogy telepítse vissza gyártókapacitásának egy részét az Egyesült Államokba, de mindenesetre fizessen több adót. Fun fact: Bernie Sanders kampányának pénzbeli támogatói között a negyedik helyen állnak az Apple-alkalmazottak (első az Alphabet, harmadik a Microsoft alkalmazottak közössége) – itt természetesen az apró adományokra kell gondolni, nem a befeketetési alapok vezetőinek millióióról beszélünk. Bár az Apple-t hivatalosan nem ítélték el adócsalás miatt, de a többi technológiai céghez hasonlóan ők is élnek azzal a lehetőséggel, hogy nyereségük jelentős részét az USA-n kívül pihentetik és fialtatják, ahol adókedvezményeket kapnak. Például Írországban, ahol viszont az Európai Bizottsággal kerültek összetűzésbe, ami vizsgálatot rendelt el ellenük. Kérdés milyen eredményt fog hozni a vizsgálat, ami viszont egészen biztos, hogy nem fog gyorsan lezajlani.

taxtime-ado2

Wozniak azt is elmondta, hogy túlságosan eluralkodott a pénz a Szilícium-völgy felett, a befektetők pedig rossz irányba terelik a technológiai cégeket. A nagyszerű termékek és a valódi innováció helyett a hangsúly a bevételre, a profitra és a részvényesek osztalékára helyeződött át. Viszont továbbra is osztja az Apple véleményét az erős titkosítással kapcsolatban, szerinte még mindig ők a jó fiúk, és amiatt nem szabad gyengíteni a titkosítás, mert pár politikus nem fogja fel a kiberbiztonság jelentőségét és működését.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!