imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Stratégiai okokból csúszik az 5G-s iPhone


A Bloomberg által megszellőztetett jelentés szerint jövőre még biztosan nem lesz a következő generációs mobilhálózatokat támogató iPhone. Akkor sem, ha a konkurenciának igen, és erre nyomós oka van az Apple-nek.

A Bloomberg, köztük Mark Gurman, forrásai szerint az Apple ugyanúgy, ahogy azt a korábbi generációknál tette, az 5G-s mobilhálózatok támogatását is szándékosan elcsúsztatva lépi meg.

Csakúgy, mint a 3G és a 4G – a mobilhálózatok két korábbi verziójánál tette az Apple -, ezúttal is legalább egy évet fog várni az első megjelenésektől számítva, mielőtt a fő termékvonalára bevezeti a technológiát – nyilatkozták nevük elhallgatását kérő források.

A Bloomberg szerint ez arra az egyszerű okra vezethető vissza, hogy az Apple szerint az első 5G-s próbálkozások még egy csomó gyermekbetegségtől szenvednek majd, és ugyebár Cupertinóban az a filozófiai irányzat dívik, hogy inkább később jót, mint elsőre rosszat/közepeset.

A történet azért nem ilyen egyszerű, az 5G kulcsfontosságú szerepet kaphat majd a jövő mobilpiaci versenyében. Az 5G hívei arra figyelmeztetnek, hogy a technológia hatalmas előrelépést jelent majd. Akkorát, hogy az egyik legfőbb vásárlási szempont lehet. Ha az Apple kimarad egy körből, azzal szerintük könnyen átadhatják a vezető szerepet másoknak. Ez pedig túl nagy kockázat, amit nem engedhetnek meg maguknak.

Másik értelmezés szerint az Apple csak azért nem lépi meg jövőre a váltás, mert nincsen megfelelő beszállítója. A Qualcommal ugyebár összeveszett, pedig ők járnak élen ebben a technológiában. A riválisok közül is vannak, akiknek adott a képességük 5G modem gyártására – például a Samsung vagy a Huawei -, de ők meg ugye riválisok. Marad az Intel, csakhogy ők még nem állnak olyan jól, hogy ki tudjanak szolgálni kismillió iPhone-t záras határidőn belül.

Véleményem szerint egyébként az Apple-nek egyáltalán nem kell sietnie. 2019-re a szolgáltatók még aligha fogják tömegével támogatni az 5G-s hálózatokat, nem fog ott tartani a kiépítettség, hogy tényleges előny legyen egy 5G chip egy telefonban.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!