imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Strategy Analytics: a frissen váltó felhasználók elégedettek az iPhone X-zel


Az egyik legmegbizhatóbbnak számító piackutató és elemző cég, a Strategy Analytics legfrissebb felméréséből az derül ki, hogy 5-ből 4 ex-Samsung felhasználó elégedett volt az iPhone X-zel. Az elégedetlenség leggyakoribb oka a magas árfekvés a vásárlók körében.

Tény, ami tény: az Apple rendesen megkéri az Phone X árát. Persze a boltban évről évre egyre szélesebb iPhone palettáról válogathatunk, de aki legtöbbet tudó modellt szeretné megvásárolni, annak mélyén a zsebébe kell nyúlnia. Nem is csoda, hogy ez volt a leggyakoribb ok, ami elégedettlenséget váltott ki a felhasználók körében.

Ez pedig nagyon jó hír az Apple-nek. És megnyugtató a vevőnek. Hiszen, aki egy ilyen készülék vásárlásán gondolkodik és tegyük fel nem volt még tapasztalata korábban az iPhone-okkal, annak csak egy biztos pont van a dilemmában: sokat kell érte fizetni. Viszont ez nem meglepetés, a zászlóshajókért álatalában mindig többet kell ott hagynunk a kasszánál, mint amennyit alapvetően reálisnak tartanánk, mondván ez csak egy telefon.

Szerint pedig pontosan ezért tudja, drágának titulált árcímkével eladni ezt a telefont az Apple. Mert csak egy telefon, ami mindent tud, ami kiváltja a user tabletjét, fényképezőgépét, jó esetben a játékkonzolját és még a számítógépét is. Ezt hamar belátta a konkurens Samsung is, akik miután a vészjóslatok ellenére megbizonyosodott róla, hogy bejött az Apple pénzgyára, az idei húzókészüléküket USA nettó árban pöccre ugyanannyiért adják.

A felhasználók körében pedig ez váltja ki a legnagyobb elégedetlenséget? Akkor valamit jól csinál az Apple, én más miatt vagyok elégedetlen, ami nem a hardvert érinti. A Strategy Analytics megkérdezettjei alapján egyébként az derült, ki hogy 5-ből 4 korábbi Samsungos felhasználó (nem derül ki, hogy melyik modellről váltottak) elégedett az iPhone X-zel. A felmérés nem tiszázza, hogy milyen konverzióról van szó, az viszont igen, hogy az iPhone-ról Galaxy S8-ra váltók nagyobb mértékben voltak csalódottak.

Ebből sem vonnék le messzemenő következtéseket, mindenesetre érdekes adatokat. A felmérés viszont egyértelműen arra az álláspontra jutott, hogy az ex-Samsungosoknak bejön az iPhone X. A Strategy Analytics felmérését saját weboldalukon akár te is megtekintheted.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!