imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Stylus támogatás… iPhone-ra?


Amikor Steve Jobs 1997-ben kinyírta a stylusszal rendelkező Newtont, egészen egyértelművé tette, hogy szerinte az Apple csapásiránya nem az érintőceruzák irányába visz. Újabb szelek fújnának vagy tényleg ennyire beütött az uborkaszezon?

Mielőtt belevágnánk a nap hírébe, engedjétek meg, hogy kicsit visszaugorjunk az időben és idézzük a Mester szavait e kérdésben, csak hogy alaposan érzékeltethessük a téma ellentmondásosságát:

A 2007-es Macworld Expón (akkor még nem Keynote volt), az iPhone bemutatása közben, mely úttörő technikaként hozta a multi-touchos kapacitív képernyőt, olyan ikonikus mondatok hangzottak el a “Who wants a stylus?”, vagyis “Ki szeretne érintőceruzát?” felirat előtt állva, mint:

Elő kell venni, majd el kell tenni, aztán csak szimplán egyszer elhagyod. Blll! Senki sem akar érintőceruzát. Úgyhogy ne is használjuk őket!

Isten már legalább tíz féle stylust adott nekünk. Ha lehet, ne találjunk fel egy újabbat.

Bár eszünkbe sem jut megkérdőjelezni a döntéseit, érdemes visszagondolni az iPodos időkre, amikor Jobs csak a saját holttestén keresztül (sic!) hagyta volna, hogy az iPod szinkronizációt, majd az iTunes-t Windows felhasználók számára is elérhetővé tegyék. Utólag már tudjuk, hogy pont a Macintosh exkluzivitás megszüntetés és a Windows felé nyitás indította el világhódító útján a kis zenelejátszót.

Elképzelhető lenne tehát, hogy a  támogatás is valami féle, eddig ismeretlen áttörést hozhatna az iPhone-ok életében (és a miénkben)? Ugyan 2018-ban már Kuo is meglengette, hogy az elkövetkező szériák valamelyike, a távoli jövőben akár Apple Pencil támogatásra is alkalmas lehet, valahogy eddig nem jött be a köztudatba a dolog.

Most a koreai The Investor üzleti magazin – ami nem igazán szerepel a megbízható források listáján -derítette ki, hogy az Apple fontolgatja egy Apple Pencil-szerű érintőceruza piacradobázát, méghozzá iPhone-hoz. Nem is akármikor: 2019-ben!

Hasonló hírek már felreppentek még a tavalyi szériás készülékek megjelenése előtt, akkor egyenest Apple Pencil támogatásról szólt a fáma, de végül nem lett belőle semmi. Most sem igazán tudom elképzelni, hogyan is működne a dolog.

Még talán a legnagyobb, 6,5″-es iPhone XS Max mellé el tudnám képzelni, de akkor is hová tennénk a ceruzát? Meg úgy egyébként is, minek? Én már a Galaxy Note szériánál sem értettem, pedig tudok olyat, aki imádja. Nektek bejönne?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!